• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

Mttb’den TBMM Başkanı Kahraman’a Destek

Mttb’den TBMM Başkanı Kahraman’a Destek
Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Kütahya İl Başkanlığı, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın "Laiklik yeni anayasada olmamalıdır" sözlerine destek verdi.

Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Kütahya İl Başkanlığı, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın "Laiklik yeni anayasada olmamalıdır" sözlerine destek verdi.

MTTB üyesi gençler, Karagöz Ahmet Paşa Camii önünde basın açıklaması yaparak, Kahraman'ın yanında olduklarını ifade ettiler. MTBB Kütahya İl Başkanlığı adına basın açıklaması yapan MTTB İl Sekteri Hüseyin Öztürk, "TBMM Başkanımızın İstanbul Üniversitesi'ndeki bir konferansta yeni Türkiye ve yeni Anayasa ile ilgili değerlendirmeleri gündeme oturmuş ve tartışmalara sebep olmuştur. Bu tartışma atmosferi, bir kısım medya, siyasetçi ve kışkırtıcılar tarafından bir linç kampanyasına dönüştürülmek istenmiştir. Burada ifade etmek isteriz ki; gelişmiş ülkelerden sadece Fransa Anayasası'nda laiklik ilkesi vardır. Burada da devletin dine, felsefeye ve siyasete karışmayacağı şeklinde sınırlar açıkça belirlenmiştir. Laiklik ilkesine anayasasında yer veren çok az ülke olup, bu sayı üçü ya da dördü geçmemektedir. Tarihimizdeki 1876, 1921 ve 1924 anayasalarında laiklik ilkesi yoktur. 1924 Anayasası'nda "Devletin dini İslam'dır" ifadesi yer almaktadır. Laiklik ilkesi, CHP tarafından sonradan anayasaya konulmuştur. Laiklik, ülkemizde uygulayıcısına göre olması gereken amacın dışında kullanılmıştır. Laiklik ilkesine dayanarak insan hak ve hürriyetleri, din özgürlüğü ihlal edilmiş, laiklik bir zulüm aracı haline getirilmiştir. Ülkemizde bu şekilde yorumlanmış olan Laiklik ilkesinin anayasada yer almasının olmazsa olmaz bir prensip olmadığı görüşündeyiz. TBMM Başkanımızın laikliğin anayasada yer almaması gerektiği fikrine katılıyoruz. Bu vesileyle bu tartışmayı bir fırsat bilip, milletle, milletin seçtikleriyle ve milletin değerleriyle hesaplaşmaya çalışanları, kaos ve kutuplaşma çağrısı yapanları, bu ülkede hiçbir zaman birlik ve huzur tarafında olmamış olanları şiddetle kınıyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımızı hadsizce tehdit etme cüretinde bulunanlara ise şunu hatırlatıyoruz; Meclis Başkanı sırtını bu millete dayayarak konuşmaktadır. TBMM Başkanımıza savaş ilan eden -üç beş, düşünmeyi zahmetli görüp, zihin işlerini indiren- sözde STK'ya ise sizin savaş açtığınız Meclis'e sizden önce de Yunan savaş açmıştı unutmayınız, hatırlatmasını boynumuza borç biliyoruz. Yedi düveli dize getiren kahraman Meclis'in Kahraman başkanını destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

MTTB'li gençlerin basın açıklamasında Birlik Vakfı Kütahya Şube Başkanı Ahmet Sami Kutlu da hazır bulundu.

Mttb’den TBMM Başkanı Kahraman’a Destek

Mttb’den TBMM Başkanı Kahraman’a Destek

Mttb’den TBMM Başkanı Kahraman’a Destek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim