• BIST 9079.97
  • Altın 2322.425
  • Dolar 32.3226
  • Euro 34.9404
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

MTSO’dan Kan Bağışına Destek

MTSO’dan Kan Bağışına Destek
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, Mersinlileri 15 Ocak Cuma günü MTSO hizmet binası önünde Türk Kızılayı'nın kan bağışı...

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, Mersinlileri 15 Ocak Cuma günü MTSO hizmet binası önünde Türk Kızılayı'nın kan bağışı kampanyasına davet etti.

MTSO, Türk Kızılayı'nın Mersin'in kurumlarıyla birlikte düzenlediği Kan Bağışı Kampanyası'na destek veriyor. Başlatılan kampanya ile bir günde minimum 500 kişiden kan bağışı toplanması hedefleniyor. 15 Ocak Cuma günü MTSO hizmet binası önünde düzenlenecek olan, Mersin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'nin de desteklediği kampanyaya yüksek bir katılım bekleniyor. MTSO yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri, meslek komitesi üyelerinin çalışanlarıyla birlikte davet edildiği kampanya, bölge esnafı ile halka da açık olacak.

Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Yıldız Karacaoğlu ile birlikte MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut'u ziyaret eden Türk Kızılayı Mersin Kan Bağışı Merkezi Müdürü Saltuk Buğra Özcanlı, çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Dönem dönem Mersin'in merkezinde ve ilçelerinde kampanyalar düzenlediklerini açıklayan Özcanlı, merkezdeki hedefin bir gün içinde en az 500 kişiden kan bağışı toplamak ve onbinlerce kişide ise farkındalık yaratmak olduğunu söyledi.

"HASTANELERİN KANINI BİZ KARŞILIYORUZ"

Mersin'deki tüm özel ve devlet hastanelerinin kan ihtiyacının yüzde 97'sini Türk Kızılayı olarak karşıladıklarını anlatan Özcanlı, "Ancak mevcut durumda depolarımızdaki kanlar tükendi denilecek kadar azaldı. Vakit kaybedilmeden duyarlı vatandaşlarımızın kan bağışında bulunmasını bekliyoruz" dedi.

Kan bağışının Ramazan Ayı, resmi tatiller ya da soğuk kış günlerinde azaldığına dikkat çeken Özcanlı, "Bu dönemlerde stoklarımız azalıyor ancak hastanelerden gelen taleplerde herhangi bir azalma yaşanmıyor. Bu nedenle rutin bağışların devam ediyor olması büyük önem taşıyor" diye konuştu. Kışın kan verilirse kişilerin üşüyeceği yönünde yanlış bir inancın hakim olduğuna da dikkat çeken Özcanlı, "Oysa kan bağışı direnci artırır, sağlık demektir. Kan verildikçe vücuttaki kan artar" değerlendirmesini yaptı.

MTSO Başkanı Şerafettin Aşut ise Oda olarak Kızılay'ın böylesi önemli kampanyalarına her yıl olduğu gibi bu yıl da destek vereceklerini söyledi. Sağlık alanında kan tedarikinin hayati bir konu olduğunu, daha çok kişiye duyurabilmek istediklerini kaydeden Aşut, bu alanda farkındalığı artırmak adına MTSO'nun tüm üyeleriyle kampanyaya destek olacağını dile getirdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim