• BIST 9565.46
  • Altın 2480.397
  • Dolar 32.491
  • Euro 34.5876
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

MTSO Nisan Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

MTSO Nisan Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Nisan ayı Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Sami Payza başkanlığında gerçekleştirildi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Nisan ayı Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Sami Payza başkanlığında gerçekleştirildi. Bir önceki ayın toplantı tutanağının okunması ile başlayan meclis toplantısında daha sonra yönetim kurulu adına söz alan MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, çalışmalar hakkında üyeleri bilgilendirdi.

MTSO yönetimi olarak gerçekleştirdikleri toplantı ve ziyaretlere ilişkin bilgilendirmede bulunan Erkoç, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'yi 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde ağırladıklarını ve burada sanayicilerin sorunlarını ilettiklerini söyledi. Yatırımcıların Malatya'ya çekilmesi adına farklı teşviklerin verilmesi gerektiğini Bakan Tüfenkci'ye ilettiklerini belirten Erkoç, "Genelde de baktığınızda ülke ciddi bir süreçten geçiyor. Bu süreç içerisinde öncelik ülkenin huzuru, sükuneti, birlik ve beraberliğidir. Bu anlamda yatırım ikinci sıraya düşmüş oluyor. Ama bu sıkıntılar elbette bitecek. Bu ülke, büyük bir ülke ve bu millet, büyük bir millet. Bu işin de üstesinden rahatlıkla gelinecektir. İnşallah komşularımızda ve bizim bölgemizde terör olayları sonlandıktan sonra iş dünyasının önü açılacak diye umut ediyoruz" şeklinde konuştu.

10. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Tarım Fuarı'na Malatya'nın ev sahipliği yaptığını da belirten Erkoç, sanayileşirken, tarımın göz ardı edilmemesini her fırsatta dile getirdiklerini söyledi. Malatya'nın tarıma dayalı kayısıyla da gelişen bir kent olduğunu ifade eden Erkoç, "Sanayide gelişmeyi gerçekleştirmek için yeni teknolojileri, yeni tarım makinelerini kullanmamız gerekiyor. Bu artık bölgede ciddi anlamda tutan bir fuar" ifadelerine yer verdi.

Kayısıya alan bazlı desteğin verilmesi gerektiğini kaydeden Erkoç, "Mart ayı içerisinde ve 22 Nisan'da meydana gelen don olayları, Malatyalı kayısı üreticilerini ciddi şekilde zarara sokmuştur. Bu zararın telafisi için de çalışmalar devam ediyor. Hükümetimizden beklentimiz üreticinin bu anlamda sıkıntılarının önüne geçmek için, alan bazlı destek verildiği taktirde her sene bu sıkıntıyı üreticilerimiz yaşamamış olur" diye konuştu. İhracat rakamlarına da değinen Erkoç, bu yıl Mart ayında ihracat rakamının 28 milyon dolar olduğunu belirterek, 2015 Mart ayına göre yüzde 30'luk bir artış yaşandığını söyledi. Geride kalan 3 aylık dönemde 80 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini kaydeden Erkoç, Malatya olarak hedeflerin 1 milyar dolarlık ihracat olduğunu dile getirdi.

MTSO Nisan Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

MTSO Nisan Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

MTSO Nisan Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim