• BIST 9145.67
  • Altın 2324.19
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9608
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

MTSO, Meslek Lisesi Öğrencilerine Matematiği Ve İngilizce’yi Sevdirecek

MTSO, Meslek Lisesi Öğrencilerine Matematiği Ve İngilizce’yi Sevdirecek
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Kadri Şaman Anadolu Teknik Meslek Lisesi'nde matematik ve İngilizce üzerine bir süredir uyguladığı projeyi, Mersin'deki...

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Kadri Şaman Anadolu Teknik Meslek Lisesi'nde matematik ve İngilizce üzerine bir süredir uyguladığı projeyi, Mersin'deki diğer meslek liselerine de yaymaya başladı. MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, meslek lisesi öğrencilerine matematiği sevdirmek ve İngilizce'yi ana dilleri gibi konuşmalarını sağlayacak projeyi Mersin Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi'nde de uygulayacaklarını bildirdi.

MTSO, iş dünyasının talep ettiği nitelikli ara eleman ihtiyacının çözümü için çalışmalarını sürdürüyor. Meslek liselerinin önemine dikkat çekmek isteyen MTSO, bu okullardaki uygulamaları ile meslek liselerini özendirip, daha çok öğrencinin bu okulları tercih etmesini sağlayacak projeler geliştiriyor. Bu kapsamda çalışmalarına Kadri Şaman Anadolu Teknik Meslek Lisesi'nde başlayan MTSO, son olarak projelerini Mersin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne de taşıdı. Proje ile matematiği meslek lisesi öğrencilerine sevdirerek inovatif bakış açısı kazandırmak, sorunlar karşısında pratik çözümler geliştirebilen, kendisini doğru ifade edebilen ve İngilizce'yi anadili gibi konuşan meslek lisesi öğrencileri yetiştirmek hedefleniyor.

MTSO Başkanı Aşut, konuyla ilgili bilgi vermek üzere MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı İbrahim Kiper, Matölye Kurucusu ve Matematik Öğretmeni Talip Cengiz ile birlikte Mersin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti. Okul Müdürü Zeki Urhan ve öğretmenlerle bir araya gelen Aşut, proje hakkında bilgi verdi.

"MESLEK LİSELERİNE DAHA ÇOK ÖĞRENCİ ÇEKEBİLMELİYİZ"

Meslek liselerinin her geçen gün daha çok ikinci plana atıldığını, buralarda verilen eğitimlerin iş dünyasının ihtiyacını karşılamaktan uzaklaştığını vurgulayan Aşut, "Bu okullara daha çok öğrenci çekebilmeliyiz. Bu okullarda temel bilimleri, mesleki eğitimi, yabancı dil eğitimini daha aktif verebilmeliyiz" dedi.

4-5 senedir Amerikalı bir öğretmen ile anlaştıklarını ve Kadri Şaman Anadolu Teknik Meslek Lisesi'nde bu öğretmenin öğrencilere İngilizce pratik yapma fırsatı sunduğunu bildiren Aşut, bu yabancı dil eğitimleri sonrasında öğrencilerin AB projeleri yazmaya başladığını söyledi. Ardından başarılı olan öğrencileri yurt dışında yaz kamplarına göndermeye başladıklarını kaydeden Aşut, "Tüm bu uygulamalar sonucunda meslek liseleri arasında Kadri Şaman, öğrenciler tarafından tercih edilir bir okul haline gelmeye başladı" diye konuştu.

Aynı öğretmenin Mersin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde de çalışmalara başlaması konusunda girişimde bulunduklarını dile getiren Aşut, "Bu çalışmalarımızla hem öğrencilerimizin bireysel gelişimine hem de kent ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Benzer bir çalışmayı şimdilerde temel bilimlerin başında gelen matematik için gerçekleştirmeye başladıklarını ifade eden Aşut, şöyle devam etti: "Tüm bilimlerin temelinde matematik yatıyor. Gençlerimize bu bilimi sevdirmek adına proje yürütüyoruz ve benzer çalışmaları Mersin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde de uygulamak istiyoruz."

Geleneksel eğitim duvarlarını aşarak sonuç odaklı uygulamalar geliştirmek istediklerini vurgulayan Aşut, çalışmaya matematiği sevdirerek başladıklarını aktardı. Bu konuda Matölye Kurucusu ve Matematik Öğretmeni Talip Cengiz ile işbirliği yaptıklarını dile getiren Aşut, doğru soruları sormayı öğrenen çocuklar hedeflediklerini anlatarak, iş dünyasının pratik çözümler üretebilen, meslek lisesi çıkışlı öğrencilere iş başvurularında öncelik verdiğini söyledi.

"ÇOCUKLARIN MATEMATİĞE FARKLI BAKMALARINI SAĞLIYORUZ"

Yapılacak çalışma hakkında bilgi veren Matematik Öğretmeni Cengiz ise "Öğrencilerle ilk buluştuğumuzda bir saatlik bir sahne performansı sergiliyoruz. Bu performans ile çocukların "Matematiğe hiç böyle bakmamıştım" demesini sağlıyoruz. Matematiğin farklı yönlerini, hayattaki kullanımlarını gösteriyoruz. Türkçe'yi iyi anlamayan, kendisini iyi ifade edemeyen matematiği de yapamaz. Ben de "matemantık" adını verdiğim bir sistem geliştirdim. Okulda gerçekleştirdiğimiz bir saatlik sahne performansı sonrasında çocuklardan kendilerini en rahat ifade edecekleri, istedikleri herhangi bir konuda mail atmalarını istiyoruz. En iyi ifade eden 5 çocuk ise matemantık eğitimlerine katılma hakkı kazanıyor ve sertifikasını alıyor. Bu eğitimde amaç, çocuğa matematiği öğretmekten ziyade anlama, anladığını yorumlama ve eleştirebilme yöntemini vermek" şeklinde konuştu.

Kadri Şaman Anadolu Teknik Meslek Lisesi'nden seçilen 5 öğrenci ile matemantık eğitimlerine 23 Nisan'da başlayacaklarını kaydeden Cengiz, MTSO'nun girişimleri ile Mersin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde de benzer çalışmayı sürdürmek istediklerini ifade etti.

Mersin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Zeki Urhan da projeye çok sıcak baktıklarını belirterek, "Matematik öğrencilerimizin zorlandığı alanlardan bir tanesi. Bu nedenle matematiğin sevdirilmesiyle ilgili her türlü projeye sıcak bakıyoruz" dedi.

Urhan, yabancı dil konusunda da Amerikalı öğretmen ile oldukça güzel bir yol kat ettiklerini söyledi.

MTSO, Meslek Lisesi Öğrencilerine Matematiği Ve İngilizce’yi Sevdirecek

MTSO, Meslek Lisesi Öğrencilerine Matematiği Ve İngilizce’yi Sevdirecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim