• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

MTSO Eğitim Ve Kalkınma Vakfı 11 Anaokulu Yaptıracak

MTSO Eğitim Ve Kalkınma Vakfı 11 Anaokulu Yaptıracak
Mersin Sanayi ve Ticaret Odası (MTSO) Eğitim ve Kalkınma Vakfı, merkez Akdeniz ilçesindeki 11 okulun bahçesine toplam 39 derslikten oluşan 11 anaokulu yaptıracak.

Mersin Sanayi ve Ticaret Odası (MTSO) Eğitim ve Kalkınma Vakfı, merkez Akdeniz ilçesindeki 11 okulun bahçesine toplam 39 derslikten oluşan 11 anaokulu yaptıracak. Anaokullarının protokolü, Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ın katıldığı törenle imzalandı.

Sahil Valilik Makamı Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen protokol imza törenine Vali Çakacak, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek ve MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı İbrahim Kiper katıldı.

Törende, imzalar atılmadan önce bir konuşma yapan Vali Çakacak, hayırlı ve güzel işlerin yapıldığı böyle ortamlarda yüzlerinin daha da güldüğünü söyledi. Bu protokolle, Akdeniz ilçesindeki 11 okulun bahçesine toplam 39 derslikli 11 anaokulu yapılacağını belirten Çakacak, "Bu hayırlı işte emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Eğitim yatırımları bizim için yatırımların en güzeli ve en hayırlısıdır. Çünkü eğitime yapılan yatırımlar, aynı zamanda ülkemizin geleceğine yapılan yatırımlardır. Ülke ortalamasına baktığımızda, anaokulu olarak ilimizin iyi bir seviyeye geldiğini görüyoruz. Geçen yıl ve bu yılki sayıları karşılaştırdığımızda ise 3-5 yaş aralığındaki anaokullarında, okullaşma oranında Mersin 1'inci durumdadır" dedi.

Okul öncesi eğitimin, çocukların gerek normal hayatlarında ve gerekse daha sonraki eğitim hayatlarında başarılı olmaları konusunda son derece önemli olduğunu vurgulayan Çakacak, "Gelişme çağındaki çocuklar okul hayatına anaokullarıyla başladıklarında, daha sonraki eğitim dönemlerindeki başarıları çok daha yüksek oluyor. Eğitime yapılan yatırımlar sayesinde, hayırseverlerimizin isimleri ölümsüzleşiyor. Bugün MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı da kendi adını vereceği bu anaokullarıyla ismini ölümsüzleştirmiş olacak. Bu erdemli davranışınız dolayısıyla şahsınızda tüm Yönetim Kurulunuzu tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum" diye konuştu.

MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı Kiper ise "Hem Mersinimizin hem de ülkemizin okullaşma oranının artması yönünde böyle hayırlı adımların atılması, yapmak istediğimiz hizmetler arasında her zaman ön plana çıkmıştır. Daha önce de bu tip okullar yaptırdık. Biz bu hayırlı işleri, üyelerimizin destekleriyle yapacağız. Hem Yönetim Kurulu üyelerimiz hem meclis üyelerimiz hem de kendi üyelerimiz bu konuda bize destek veriyorlar. Destek olan herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, Vali Çakacak, İl Milli Eğitim Müdürü Koca ve Vakıf Başkanı Kiper, protokolü imzaladılar.

MTSO Eğitim Ve Kalkınma Vakfı 11 Anaokulu Yaptıracak

MTSO Eğitim Ve Kalkınma Vakfı 11 Anaokulu Yaptıracak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim