• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

MTSO Başkanı Aşut, Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı

MTSO Başkanı Aşut, Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Cumhuriyetin, vatan sevgisiyle dolu büyük Türk milletinin esaret kabul etmeyen...

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Cumhuriyetin, vatan sevgisiyle dolu büyük Türk milletinin esaret kabul etmeyen karakterinin sonucu olduğunu vurgulayarak, "Bu milletin canı pahasına, büyük fedakarlıklarla kurduğu Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatmak hepimizin en önemli sorumluluğudur" dedi.

MTSO Başkanı Aşut, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, büyük Türk Milleti'nin kanı, canı ve sonsuz emekleriyle kurulan Cumhuriyet'in 93. yılını milletçe büyük bir gurur ile kutladıklarını belirten Aşut, "Bu milletin canı pahasına, büyük fedakarlıklarla kurduğu Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatmak hepimizin en önemli sorumluluğudur. Cumhuriyetimiz, vatan sevgisiyle dolu büyük Türk milletinin esaret kabul etmeyen karakterinin sonucudur" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyetin kuruluş sürecinin, milli tarihin kaydettiği en büyük ve en şanlı mücadelelerden biri olduğunu dile getiren Aşut, şunları kaydetti: "Cumhuriyet'in kurulması, yenilginin ve işgalin ardından halkımızın Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde bir araya gelerek kenetlenmesi ile başarılmıştır. Bu ülkenin evlatları Türkiye'nin gelişmesi, büyümesi ve dünyada söz sahibi bir ülke olması için en üstün vatanseverlik duygularıyla hareket etmektedirler. Cumhuriyet, halka inanan, halkın kendisi adına karar vermesini sağlayan, özgüvenini sağlam tutan atalarımızın bugünlere armağanıdır. 15 Temmuz gecesi milletimize ve devletimize yapılan alçak saldırıda milletimizin gösterdiği feraset ve cesaret, bu armağana bugün sahip çıkıldığını göstermiştir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi, Cumhuriyet değerlerini yaşatan ve bu günlere gelmesini sağlayan tüm şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum. Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim