• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

MTSO 130. Yaşını Kutluyor

MTSO 130. Yaşını Kutluyor
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), kuruluşunun 130. yılını kutluyor.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), kuruluşunun 130. yılını kutluyor. MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, MTSO'nun bundan 130 yıl önce birkaç Mersinli tüccarın girişimi ile kurulduğunu belirterek, "O gün dikilen küçük fidan, bugün devasa bir çınar haline gelmiştir" dedi.

Bir haftadır çeşitli etkinliklerle devam eden MTSO'nun 130.kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında bugün Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Törene, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Aşut, Yönetim Kurulu üyeleri, meclis üyeleri ve çalışanları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, daha sonra Başkan Aşut, Atatürk Anıtı'na MTSO'nun 130. kuruluş çelengini koydu.

"130 YIL ÖNCEKİ KÜÇÜK FİDAN, DEVASA ÇINAR HALİNE GELDİ"

Törende bir konuşma yapan Başkan Aşut, MTSO'nun bundan 130 yıl önce birkaç Mersinli tüccarın girişimi ile kurulduğunu söyledi. "O gün dikilen küçük fidan, bugün devasa bir çınar haline gelmiştir" diyen Aşut, Mersin'in genç bir kent olmasına rağmen, Türkiye'nin en eski ticaret odalarından birine sahip olduğunun altını çizdi. Arkalarında 130 yıllık bir deneyim olduğunu vurgulayan Aşut, 130 yılın geleneği, ahlakı, terbiyesi ve kurumsal kültürü ile bunun küçümsenecek bir deneyim olmadığını belirtti.

Bugün Mersin'in ekonomik potansiyeli ile birçok alanda Türkiye'nin öncü ili konumunda olduğuna işaret eden Aşut, "Tarım-gıda, lojistik, turizm ve sanayide Mersin sadece ulusal değil, uluslararası alanda söz sahibi bir kent olmaya, kendisini göstermeye başlamıştır. Mersin'in son yıllarda Odamızın çabasıyla ortaya koyduğu uluslararası alandaki entegrasyon ve aldığı görevler olağanüstüdür. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak, tüm kurum ve kuruluşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, Valiliğimiz, belediyelerimiz, yerel medyamızla kısacası tüm Mersin ile el ele çalışıyoruz, gayret ediyoruz. Bu ortak aklın yakalanmasında, ortaya koyduğu vizyonla Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nın büyük katkısı olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

"MERSİN'İN YARINI BUGÜNÜNDEN DAHA PARLAK OLACAK"

Mersin'in eksik kalan yatırımlarının yapılması için "temel görevimiz" dediği lobi çalışmalarına devam edeceklerini ifade eden Aşut, "Baskı gurubu oluşturmaya ve Mersin'in derdini icra makamlarına doğru anlatmaya devam edeceğiz. Ancak, Mersin iş dünyası olarak artık yeni hedefimiz bilgi ve bilimle elde edeceğimiz katma değerler olacaktır. Hedefimiz, her sektörde izleyeceğimiz yaratıcı ekonomi fikri, bilim, bilgi ve sosyal sermayemizi kent ekonomisine entegre etmek, inovasyonda öncü kent olan Mersin'i yenilikçiliğin, Ar-Ge'nin, yüksek teknolojinin merkezi yapmak olacaktır. Sadece bu günümüz için değil, gelecek nesillere olan sorumluluk hissi ve Mersin sevgimizle yorulmadan, küsmeden, şikayet etmeden oturduğumuz makamların hakkını vermeye devam edeceğiz. 130 yıllık bir Ticaret ve Sanayi Odası'nın Yönetim Kurulu Başkanı olarak tüm Mersinlilerin, Mersin iş dünyamızın bilmesini ve inanmasını istediğim bir şey var; Mersin'in yarını bugününden daha parlak olacak, daha zengin olacak, daha huzurlu, daha mutlu olacaktır" şeklinde konuştu.

Bugüne kadar gerçekleştirdikleri tüm başarıların arkasında "sessiz kahramanları" olarak nitelediği Oda üyeleri, meclisi, yönetim kurulu ve dinamik personeli olduğunun altını çizen Aşut, 130 yıllık bir çınara layık olma duygusu ve sorumluluğu ile çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Mersin'in bu köklü kurumunu dünden bugüne taşıyan herkese teşekkür eden Aşut, sözlerini şöyle tamamladı: "Mersin Ticaret ve Sanayi Odası kentin birliğine, dirliğine, huzur ve zenginliğine katkı koymaya devam edecektir. Çünkü Mersin ve Mersinliler bunlara layıktır. 130. yılımız kutlu olsun. MTSO'nun bir parçası olmaktan, siz değerli dostlarımla Mersin'e hizmet etmekten onur duyuyorum."

MTSO 130. Yaşını Kutluyor

MTSO 130. Yaşını Kutluyor

MTSO 130. Yaşını Kutluyor

MTSO 130. Yaşını Kutluyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim