• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 24 °C

MTK alım heyetleri ile ticaretini katlayacak

MTK alım heyetleri ile ticaretini katlayacak
Türkiye'de tekstil ve konfeksiyon sektörünün örnek kümelenme modellerinden birisini gerçekleştiren ve 20 bin kişiye istihdam sağlayan Moda Tekstil Konfeksiyoncular...

Türkiye'de tekstil ve konfeksiyon sektörünün örnek kümelenme modellerinden birisini gerçekleştiren ve 20 bin kişiye istihdam sağlayan Moda Tekstil Konfeksiyoncular Sitesi (MTK), 823 bin metrekare alanda tekstil sektörünün Türkiye'de en organize kümelendiği bölge olarak bir adım öne çıkıyor. MTK Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Sadi Doğan, geçtiğimiz günlerde yapılan seçimlerde güven tazeleyerek tekrar yönetim kuruluna seçilen ekip arkadaşları ile birlikte, MTK'nın alım heyetleri organizasyonlarıyla ticaret hacmini katlamayı amaçladıklarını söyledi.

MTK Sitesi'nde Buca Ege Giyim Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Nedim Örün ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Doğan, MTK'da hali hazırda faaliyette bulunan orta ve küçük ölçekli firmaların ihracata 150 milyon dolara yakın katkıda bulunduğunu, site içinde yer alan firmaların dünyanın önde gelen markalarına üretim yaptığını vurguladı. Bölgede ev tekstili, halı alt sektörü, hazır giyim üreticileri, kumaş satıcıları, nakışçılar, hazır giyim yan sanayicileri, makine satıcıları, fason üretim yapan atölyeler ve orta ölçekli ihracatçılar bulunduğunu dile getiren Doğan, yeni yönetim planına göre bundan sonra MTK içinde farklı meslek gruplarının da yer alabileceğini kaydetti. Doğan, bundan sonra kuru gıda, bilişim, hırdavat, elektrik, ısıtma soğutma cihazları, hastane ve sağlık, kırtasiye, havuz malzemeleri toptancılarının ve mühendislik ve mimarlık hizmetleri gibi imalatı olmayan serbest meslek erbaplarının site içinde kendilerine yer bulabileceğini söyledi.

"TÜRKİYE'DE ÖRNEK BİR KÜMELEME MODELİ"

Mobese kameraları ile güvenlik ağı, yeşil alanları, 3 bin 200 araçlık kapalı ve açık otoparkı, çevre yolu ile İzmir merkeze yakınlığıyla nedeniyle geçmişte MTK'da yatırım yapan sanayicilerin kazançlı çıktığını ifade eden Doğan, BEGOS-MTK arası hızlı ulaşım için tünel inşaatı, siteye doğalgaz getirilmesi ve hızlı internet ağının kurulması için çalışmalarını sürdüreceklerini dile getirdi.

MTK Yönetim Kurulu Üyesi ve BEGOS Müteşebbis Heyet Başkanı Nedim Örün ise MTK ile 3,5 kilometre mesafede yer alan BEGOS'un Türkiye'de örnek bir kümelenme modeli oluşturduğunu söyledi. MTK'dan birçok firmanın işlerini büyüterek BEGOS'da fabrika kurduğunu aktaran Örün, MTK'nın ticaret hacminin 500 milyar dolara yakın olduğunu kaydetti. Örün, "Bölgenin ticaret hacmini artırmak için alım heyetleri organize edeceğiz. Yurtdışından öncelikle Balkan ülkelerinden bölgeye alım heyeti getirmeyi planlıyoruz. Bu konuda çalışmalarımız başladı. En kısa sürede bu tür organizasyonlarla bölgenin ticaret hacmini katlamayı amaçlıyoruz." şeklinde konuştu.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim