• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

MŞÜ’de ‘1. Fotoğraf Günleri’ Sona Erdi

MŞÜ’de ‘1. Fotoğraf Günleri’ Sona Erdi
Muş Alparslan Üniversitesi'nde toplam 165 fotoğrafın yer aldığı 1. Fotoğraf Günleri sergisi sona erdi.

Muş Alparslan Üniversitesi'nde toplam 165 fotoğrafın yer aldığı 1. Fotoğraf Günleri sergisi sona erdi.

Muş Alparslan Üniversitesi'nin organize edip 6 fotoğraf sanatçısının toplam 165 eserinin yer aldığı "1. Fotoğraf Günleri" sergisi yoğun ilgi gördü. Kampus yerleşkesi dersliklerin bulunduğu cam koridorda üç gün süreyle açık olan fotoğraf sergisinin kapanış programına Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, AK Parti Muş İl Başkanı Namık Ergün ve çok sayıda davetli katıldı. Rektör Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erdal Necip Yardım ve Prof. Dr. İbrahim Erdoğan, Genel Sekreter Orhan Keskintaş tarafından karşılanan davetliler sergi alanını ziyaret etti.

Muş'ta bir ilke imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını ve üniversitenin birçok çalışmaya öncülük ettiğini belirten Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, temel amaçlarının üniversitede sanat ruhunu canlandırmak olduğunu belirtti. Serginin üç gün süreyle öğrencilere ve halka açık kaldığını ve büyük bir ilgi gördüğünü ifade eden Rektör Polat, "Muş Alparslan Üniversitesi'nde 1. Fotoğraf Sergisi günlerimiz bitti. Bu sergimize doğrusu çok büyük ilgi, alaka olduğunu gördük. Hem Muş yerel siyasetçilerinden, bürokratlardan hem öğrencilerimizden hem de ilimizdeki diğer ilkokul, ortaokul ve liselerden büyük bir alaka oldu, ondan dolayı çok sevinçliyiz. Sergimizde 6 mahalli sanatçımız var. Bu sanatçılarımız Muş'un çok yakından tanıdığı belli isimler. Bunların aşağı yukarı 150 ile 200 arasında fotoğrafını sergiledik cam koridor dediğimiz yerde. Biz burada sanat ruhunu uyandırmak istiyoruz, öğrencilerimizi uyandırmak istiyoruz. Bunu yaparken ayrıca Güzel Sanatlar Lisesi'nden öğrencilerimiz de geldiler ve orada resital verdiler. Keman ile gitar ile sergimizi gezen misafirlerimize, konuklarımıza güzel bir dinleti sundular. Kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Sergide yer alan 1920'li yıllarda çekilmiş bir fotoğrafta Çengili Kilisesi'nin olduğunu, ancak şu an bu kiliseden hiçbir şeyin kalmamasının üzüntü verici olduğunu da kaydeden Rektör Polat, "Ben özellikle burada altını çizmek istediğim, vurgulamak istediğim bir husus var. Sergiyi vekillerimizle, belediye başkanlarımızla gezerken şöyle bir şeyi acı ile müşahede ettik; burada bazı tarihi fotoğraflar vardı bunların bir kısmı 1920'li yıllarda çekilmiş fotoğraflar. Bu fotoğraflarda özellikle Muş merkeze çok uzak olmayan bir yerde bulunan Çengilli Kilisesi'yle ilgili son derece tarihi vesika olarak değerlendirebileceğimiz değerli fotoğraflar vardı. Bu fotoğraflarda aşağı yukarı 365 odası, 3 büyük salonu olan Çengilli Kilisesi'nin bozulmamış eski orijinal haliyle yer aldığını gördük. Ne yazık ki daha önceki gezilerimde de söz konusu kiliseyi ziyaret etmiştim. Şu anda böyle bir kilisenin yerinde yeller esiyor, biz bundan dolayı çok üzüntülüyüz. Sayın vekilimiz ve belediye başkanımızla da bu konuyu dile getirdik. Kesinlikle biz üniversite olarak, belediye olarak, valilik olarak, vekillerimiz, siyasetçilerimiz, kanaat önderlerimiz bununla ilgili tedbir alacak. Elimizden ne geliyorsa yapacağız" diye konuştu.

Çengilli Kilisesi'ni ve daha sonra Arak Kilisesi'ni Muş turizmine kazandıracaklarını vurgulayan Prof. Dr. Polat, "Aynı zamanda bunun çok büyük bir gelir kapısı olacağını, turizm açısından şehrimiz için büyük bir gelecek olacağını düşünüyorum. Özellikle kültürel turizm, yeni turizm dediğimiz turizm açısından da bölgeye bir farkındalık getireceğini düşünüyorum. Bu toprakların; hoşgörünün, sevginin, barışın toprakları olduğunu da biz ancak bu türlü çalışmalarla ortaya koyabiliriz. Şunu da özellikle belirtmek istiyorum ki; bahsetmiş olduğumuz bu kiliseler sadece ibadetlerin, ayinlerin yapıldığı kiliseler değil, aynı zamanda buralar birer eğitim merkezi olarak tarihte hizmet vermiş. Orada bir kutsal sudan bahsediliyor. Bu kutsal su maalesef şu anda mevcut değil. Bununla ilgili çalışmalar yapıldığı zaman belki de Hıristiyanların bir haç yeri olarak da burası değerlendirilebilir. Bu da ilimiz açısından çok büyük bir tanıtım olarak görülebilir diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

MŞÜ’de ‘1. Fotoğraf Günleri’ Sona Erdi

MŞÜ’de ‘1. Fotoğraf Günleri’ Sona Erdi

MŞÜ’de ‘1. Fotoğraf Günleri’ Sona Erdi

MŞÜ’de ‘1. Fotoğraf Günleri’ Sona Erdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim