• BIST 8718.11
  • Altın 2244.394
  • Dolar 32.3332
  • Euro 35.1644
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

MSKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir ilk

MSKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir ilk
16 yıldır Muğla'nın Marmaris ilçesinde yaşayan İngiliz asıllı 39 yaşındaki Susan Bağuç, 20 yıldır fazla kiloları nedeniyle yaptığı diyetten sonuç...

16 yıldır Muğla'nın Marmaris ilçesinde yaşayan İngiliz asıllı 39 yaşındaki Susan Bağuç, 20 yıldır fazla kiloları nedeniyle yaptığı diyetten sonuç alamayınca Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde aynı anda kapalı safra kesesi ve obezite cerrahisi ameliyatı olarak 3 haftada 12 kilo verdi.

Karın ve sırt ağrısı şikâyeti ile başvurdu

Türk vatandaşı ile evli Susan Bağuç, MSKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesine yıllardır yaşadığı obeziteye bağlı karın ağrısı ve sırt ağrısı şikâyeti ile Genel Cerrahi bölümüne başvurdu. Hastanede yapılan tahlil ve tetkiklerde safra kesesinde taş olduğu ortaya çıktı. 122 kilo ağırlığındaki İngiliz vatandaşı Susan Bağuç, obezite cerrahisi ameliyatı için MSKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi uzmanı Op. Dr. Cem Dönmez'e sevk edildi. Burada yapılan muayene ve tetkikler sonrası raporlar konseye sunularak ameliyat kararı alındı.

Aynı anda kapalı iki ameliyat

MSKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk defa aynı anda Laparoskopik yöntemle iki ameliyat binden yapılırken, hasta hem safra kesesi, hem de obezite cerrahisi ameliyatı oldu. Ameliyat sonrası taburcu edilen İngiliz Susan Bağuç, 3 haftada 12 kilo verdi.

"20 yıl diyet yaptım"

16 yıldır Marmaris'te yaşayan İngiliz Susan Bağuç, 20 yıldır fazla kilolarından kurtulmak için diyet yaptığını söylerken, obeziteye bağlı olarak ağrılar ve tansiyon sorunu yaşadığını söyledi. Bağuç, "Son dönemlerde karın ağrısı, sırt ağrısı ve buna bağlı olarak tansiyon sorunu yaşamaya başladım. MSKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde böyle bir ameliyat yapıldığını bilmiyordum. Hastaneye başvurduğumda kontroller ve tetkikler yapılarak aynı anda iki ameliyat olacağım söylendi. Dr. Cem Dönmez'e güvendiğim için kabul ettim. İyi ki kabul etmişim. Geçmişte o kadar diyetisyenlere gitmeme rağmen verdiğim kiloları tekrar alıyordum. Şu anda çok rahatım. Başta doktorum Cem Dönmez olmak üzere hemşire ve hasta bakıcılara teşekkür ediyorum" dedi.

Hedef 80 kiloya düşmek

İngiliz Susan Bağuç, geçirdiği operasyon sonrası 21 günde 12 kilo verdiğini belirterek, "20 yıldır diyet yapıyorum. Özele de gittim kilo veremedim. En son Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdum. Tesadüfen geldiğim bu hastanede adeta yeniden doğdum. Önceden dışarı çıkmak dahi istemezdim. Hedefim 6 ayda 80 kiloya düşmek" diye konuştu.

"Hastamız gayet sağlıklı"

Ameliyatı gerçekleştiren MSKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Operatör Dr. Cem Dönmez, "Hastamız obezite şikâyeti ile hastanemize başvurdu. Yapılan testler sonucu safra kesesi ameliyatının da olması gerektiğini kendisine söyledik. Tek seansta ve laparoskopik yöntemle (kapalı) obezite ve safra kesesi ameliyatını gerçekleştirdik. Şuan hastamız sağlığına kavuştu" dedi.

"Ameliyat için başka illere gitmeye gerek yok"

Operatör Dr. Cem Dönmez Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çoğu ameliyatın yapıldığını belirterek, "Birçok ameliyat için Muğla halkı başka şehirlere gidiyor. Artık hastanemizde bu tür ameliyatlar yapılıyor. Muğlalı vatandaşlarımızın diğer illere giderek hem zaman, hem de maddi olarak kayıp yaşamaması için öncelikli olarak bizlere başvurmasını istiyoruz. Birçok ameliyatı kapalı yöntemle gerçekleştirebiliyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim