• BIST 9079.97
  • Altın 2307.885
  • Dolar 32.316
  • Euro 35.0335
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Motosikletinde bayrak taşıyarak mehter marşıyla geziyor

Motosikletinde bayrak taşıyarak mehter marşıyla geziyor
Kastamonu'nun Cide ilçesinde motosikletine astığı Türk bayrağı ve mehter marşıyla gezen cami imam hatibi, görenleri şaşırtıyor.

Kastamonu'nun Cide ilçesinde motosikletine astığı Türk bayrağı ve mehter marşıyla gezen cami imam hatibi, görenleri şaşırtıyor.

Kastamonu'nun Cide ilçesinde Döngelce köyü Kirazlıdere Mahallesi'nde 4 yıldır imam hatip olarak görev yapan 24 yaşındaki Mustafa Ar, motosikletine bağladığı 2 metre boyundaki Türk Bayrağı ile vatandaşların ilgisini çekiyor. Ayrıca motosikletine kurduğu ses düzeniyle mehter marşı çalan imam hatip, vatandaşların beğenisini topluyor. İmam hatip, motosikletiyle Cide'nin bir çok yerini ve köyünü gezerek vatandaşlara bayrak sevgisini aşılamak istediğini söyledi.

2012 yılında Diyanet İşleri Başkanlığında din görevlisi olarak işe başladığını ifade eden İmam Hatip Mustafa Ar, "Şuanda bulunduğumuz görev yerimde Cide'ye bağlı Döngelce köyü Kirazdere Mahallesi oluyor. Burada yaklaşık 4 yıldır görev yapıyorum. Motosikletime bayrak takmamdaki sebep de, sadece belli törenlerde, belli merasimlerde sergilenmesinde değil de, her gün, her zaman, her saatte bayrağımızın bizimle olması amacını taşıyarak kendimce bu kararı aldım. Daha önce motosikletime takılı olan bu bayrak, fasulye sırığını andıran bir dayağa bağlıydı. Şimdi demir çubukla bayrağımızı gezdiriyorum. Fasulye sırığıyla gezdirirken ara sıra rüzgar, sopayı kırıyordu. Ben de demir çubuk yaptırdım ve bayrağımızı bu şekilde 7/24 dalgalandırıyorum. Gittiğim yerlere gezdiriyorum. Bir de motosikletimde müzik sistemi var. Flash belleğe yüklediğim şarkılarla veriyorum mehteri, köşe bucak geziyorum. Bazen beni tanıyanlar soruyor, "hocam sadece sen mi bayrağı seviyorsun, bizde de bayrak sevgisi var ama biz, böyle gezdirmiyoruz" diyorlar. Benim düşüncem böyle, ben bu şekilde daha çok hoşnut oluyorum. Bundan daha çok zevk alıyorum" dedi.

"Bayrak bizim için kutsaldır"

Herkesin imkanlar ölçüsünde Türk bayrağını yanında taşıması tavsiyesinde bulunan Mustafa Ar, "Herkese bayrağımızı taşımalarını tavsiye ediyorum. Bayraktan zarar gelmez, Ulubatlı Hasan gibi her tarafı gezmeye çalışıyoruz. İyi karşılayanlar var, "hocam senin yaptığın çok güzel bir şey" diyenler var. Bazen tepki gösterenler de oluyor. "Yüzüne çarpmıyor mu? Sana bir yerde kaza yaptırır" diye nasihat verenler de oluyor. Bayrağımız motosiklete 45 derece açıyla meğilli, bu yüzden yüzüme gelmesi veya görüş alanımı kapatması mümkün değil. Gayet bayrakla birlikte rahat rahat dolaşıyorum. Şairin dediği gibi bayrakları bayrak yapan üzerindeki kandır. Eğer toprak uğrunda ölen varsa vatandır. Biz, bayrağımız için vatanımız için her zaman ölmeye hazırız. Devlet büyüklerimiz bizlere ne emrederse 15 Temmuz'da olduğu gibi, gerekse geçmiş darbe dönemlerinde olduğu gibi biz her zaman anamızla babamızla, yola çıkarak bayrağımıza sahip çıkma noktasında elimizden gelen çabayı yaparız. Herkese de bu tavsiyelerde bulunuyorum. Bayrağın değeri bizim için kutsaldır. Biz, hepimiz bu bayrağa bu vatana sahip çıkalım. Manevi değerlerimizi de hiçbir zaman yıpratmayalım" diye konuştu.

Motosikletinde bayrak taşıyarak mehter marşıyla geziyor

Motosikletinde bayrak taşıyarak mehter marşıyla geziyor

Motosikletinde bayrak taşıyarak mehter marşıyla geziyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim