• BIST 9693.46
  • Altın 2509.343
  • Dolar 32.5709
  • Euro 34.7709
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Motosiklet kazası 21 yaşındaki genci yatağa mahkum etti

Motosiklet kazası 21 yaşındaki genci yatağa mahkum etti
Antalya’da 1,5 yıl önce geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan ve 17 aydır yatağa mahkum yaşayan 21 yaşındaki gencin ailesi, yetkililerden yardım bekliyor.

Antalya merkez Aksu ilçesinde yaşayan mobilyacı Müslüm Topçu ve kardeşi, 4 Temmuz 2014 tarihinde motosikletle sabah saatlerinde işe giderken Pınarlı Kavşağı’nda yaya Ramazan C.'ye çarptılar. Ramazan C.'nin hayatını kaybettiği kazada, çarpmanın etkisi ile kardeşinin arkasında oturan Müslüm Topçu takla atarak yola fırladı. Ağır yaralanan genç, olay yerine çağrılan ambulansla özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Müslüm Topçu'nun kardeşi ise kazayı ufak sıyrıklarla atlattı.

Hastanede kafa travması nedeniyle beyin kanaması geçirdiği belirlenen Müslüm Topçu'nun, kafatasından alınan bir bölüm, karnına gömüldü. 70 gün özel hastanede yoğun bakımda kalan ve hareketsiz yatağa mahkum yaşayan talihsiz genç, ardından fizik tedavi alması için taburcu edildi. Baba Topçu, evinin bir odasını ayırdığı oğlunun tedavisini kendi imkanlarıyla yapmaya çalışıyor. Oğlunun yaşama yeniden bağlanması tek isteği olan baba Topçu, her gün sabah ve akşam oğluna fizik tedavi hareketleri yaptırıyor. Topçu ailesi bu arada çocuklarının tedavisi için hastane hastane araştırma yapmaya başladı. Çaldıkları tüm kapılardan olumsuz cevap aldıklarını söyleyen baba Halil Topçu, kendilerine yardım edilmesini istedi.

17 AY GEÇMESİNE RAĞMEN İYİ OLMADI

17 aydır kafatası karnına gömülü bir şekilde yaşam mücadelesini, evinde kendisine ayrılan bir odada makineye bağlı olarak sürdüren Müslüm Topçu’nun ailesi, çocuklarının özel hastaneden “Evde daha iyi olacak” denilerek taburcu edildiğini iddia etti.
Baba Halil Topçu, “Hastanede yatan oğlumu, kafatasını karnına gömerek 70 gün sonra teslim ettiler. Çocuğum 17 ay geçmesine rağmen iyileşmedi. Benim hastaneden, devletten bir beklentim vardı. Evde bakım hizmetlerinin gelip bakacağını söylediler. 17 aydır ne fizik tedavici geldi, ne de bir doktor geldi. Aile hekiminden gelen doktorlar tansiyonunu ölçüp, diğer bizim günlük yaptığımız işlerin aynısını yapıyorlar. Zaten biz onları yapabiliyoruz” diye konuştu.

BİR BABANIN YARDIM ÇIĞLIĞI

Çocuğunun sağlığına kavuşması için yetkililerden yardım isteyen baba Halil Topçu, “Yetkililerden tek ricam bize yardım etsin. Hangi hastaneye götürmem gerekiyorsa oğlumu götüreceğim. Oğlum şuanda kafatası karnında bulunuyor. Fizik tedavisinden sonra hangi bölüm tarafından tedavi edilecekse, kafatasının yerine konup, çocuğumun bir an önce iyileşmesini istiyorum” şeklinde konuştu.

Ziyaretçilerine hiçbir tepki vermeyen ve sadece gülümseyebilen Müslüm Topçu’nun beslenmesi ise ailesi tarafından karnından yapılıyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim