• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 25 °C

Motaş Çalışanlarına, İş Güvenliği Anlatıldı

Motaş Çalışanlarına, İş Güvenliği Anlatıldı
MOTAŞ çalışanlarına iş güvenliği kapsamında Çalışma Mevzuatı ile ilgili bilgiler verildi.

MOTAŞ çalışanlarına iş güvenliği kapsamında Çalışma Mevzuatı ile ilgili bilgiler verildi. MOTAŞ Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı, "MOTAŞ olarak önceliğimiz çalışan personelimizin sağlığı ve güvenliğidir" dedi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen eğitim, tüm çalışanlara iki vardiya olarak verildi. 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun "Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik" gereğince düzenlenen eğitimi, alanında uzman eğitimcilerden oluşan özel bir şirket tarafından verildi. Şirket personeli olan güvenlik uzmanı, iş kazalarının ve meslek hastalıklarının yüzde 98 oranında önlenebileceğini, bunun içinde herkesin bilinçli bir çalışma ortamında çalışması gerektiğini söyledi. Güvenlik Uzmanı,"İş güvenliğinde herkesin kendi üzerine düşen görevi yerine getirmesi yasal bir zorunluluktur. Bu zorunluluk özellikle işçinin kendi hayatını koruması adına da büyük önem taşımaktadır. Yetersiz güvenlik tedbirleri yüzünden birçok çalışan yaralanmakta, hatta hayatını kaybetmektedir. Hedefimiz yapılan bu eğitimlerle kazaları asgariye indirip, daha güvenli bir çalışma ortamı sağlamaktır. Ayrıca temel sorumluluklarınızı ve haklarınızı da bilmek, öğrenmek durumundasınız" şeklinde konuştu.

Toplantıda katılımcılara, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, iş kazası ve meslek hastalığından doğan hukuki sonuçlar, çalışma mevzuatı ile ilgili bilgiler, iş yeri temizliği ve düzeni, kimyasal, fiziksel ve ergonomik risk etmenleri, iş ekipmanlarının güvenli kullanımı, güvenlik ve sağlık işaretleri, iş yerindeki tehlikeler, iş güvenliği konusu ile ilgili örnekler verdi.

"ÇALIŞANLARIMIZ, SORUMLULUKLARINI VE HAKLARINI GEREĞİ GİBİ ÖĞRENSİNLER"

MOTAŞ Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasasının ne kadar önemli olduğunun her geçen gün daha da iyi anlaşıldığını ifade etti. Tamgacı, "Ülkemizde her 6 dakikada bir iş kazası olmakta, her 6 saatte de bir işçimiz hayatını kaybetmektedir. Yapılan araştırmalarda, iş kazalarının yüzde 50'sinin kolaylıkla önlenebilecek kazalar olduğu, yüzde 48'inin ise sistemli bir çalışma ile önlenebileceği belirlenmiştir. Araştırmalar, iş kazalarının yüzde 98'inin önlenebileceği gerçeğini ortaya koymaktadır. Önlemek, ödemekten ucuzdur mantığı ile hareket ederek iş yerlerinde tehlike kaynaklarını ortaya çıkartıp bunlardan oluşabilecek riskleri kontrol altına alabilirsek olabilecek kazaları azaltmış ve tehlikeli ortamları ortadan kaldırmış oluruz. MOTAŞ olarak önceliğimiz çalışan personelimizin sağlığı ve güvenliğidir. Bir tek personelimizin burnunun kanamasına müsaade edemeyiz. Dolayısıyla işçi sağlığı, iş güvenliği ve işçinin temel hakları noktasında verilen eğitimleri önemsiyoruz. Bizim personelden haklarımız olduğu gibi personelin de bizden hakları bulunmaktadır. Bu sadece belirlenen ücretle sınırlı değildir. Ücretin yanında sosyal, sağlık ve kişisel hakları da bulunmaktadır. Biz istiyoruz ki tüm çalışanlarımız, sorumluluklarını ve haklarını gereği gibi öğrensinler. Görev bilincine sahip personellerle çalışmak daha kolay olsa gerek. Bu alanda eğitimlerimiz yıl boyunca sürecektir" diye konuştu.

Motaş Çalışanlarına, İş Güvenliği Anlatıldı

Motaş Çalışanlarına, İş Güvenliği Anlatıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim