• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Mostar için yaptıklarınıza minnettarız

Mostar için yaptıklarınıza minnettarız
Bosna Hersek'in İstanbul Başkonsolosu Began Muhic, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i ziyaret etti.

Bosna Hersek'in İstanbul Başkonsolosu Began Muhic, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i ziyaret etti. Ziyarette Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin Mostar'a yaptıkları katkılardan dolayı minnettar olduklarını belirten Muhic, bu ilişkileri daha iyi noktalara taşımaya hazır olduklarını söyledi. Başkan Mustafa Çelik de yerel yönetimler arasındaki ilişkiyi ticari ilişkiye dönüştürmek gerektiğini belirtti.

Bosna Hersek Başkonsolosu Began Muhic'in Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i ziyaretine Türkiye Fahri Konsolosu Muzaffer Çilek de katıldı. Konuklarına Kayseri'nin tarihi hakkında bilgi veren Başkan Mustafa Çelik, Kayseri'nin 5 bin yıllık kadim bir şehir olduğunu söyledi. Kayseri'nin bölgenin cazibe merkezi olduğunu ifade eden Başkan Çelik, "Endüstri, eğitim, sağlık ve turizm gibi alanlarda bölgenin lider şehri durumundayız. Yerel yönetimin başarılı çalışması ve kamu idarelerinin uyumu nedeniyle diğer şehirlerden çok daha hızlı büyüyoruz. Türkiye'de ilkler hep bizim şehrimizde yapılmıştır. Düzgün ve planlı gelişen bir şehiriz. Bu da burada yansıyan insanların daha huzurlu ve mutlu olmalarını sağlıyor. Böyle bir şehirde biz de hizmet etmekten gurur duyuyoruz. Bosna ile birlikte gerçekleştirdiğimiz projeler var. Bundan sonra da bu ilişkileri sürdürmekten mutluluk duyarız." dedi.

BOSNA İLE TÜRKİYE'NİN İLİŞKİLERİ KAYSERİ İLE GELİŞTİ

Konuşmasına Bosna Hersek'ten ve Boşnak halkından selamlar getirdiğini belirterek başlayan Başkonsolos Began Muhic de Kayseri'ye bakışlarının farklı olduğunu belirtti. Kayseri'nin Bosna ile Türkiye'nin ilişkilerinin gelişmesine katkıda bulunduğunu vurgulayan Muhic, "Asıl teşekkürüm bugüne kadar yaptığınız hizmetler. Mostar ile Kayseri'nin ilişkisinin gelişmesi aslında Türkiye ile Bosna'nın ilişkisinin gelişmesi demek. Bu ilişkide sağladığınız katkılardan dolayı teşekkür ederim. Biz sizin Bosna'daki projelerinizden haberdarız. Özellikle bizim için çok önemli olan Mostar şehri için yaptıklarınıza minnettarız. Bize düşen bu ilişkileri daha iyi noktalara taşımak. Biz bunun için hazırız demeye geldik." diye konuştu.

Başkan Mustafa Çelik de yerel yönetimler arasındaki ilişkinin ticari ilişkilere dönüştürülmesi gerektiğini belirtti. Ziyarete katılan ve aynı zamanda Bosna Hersek Cumhurbaşkanı Bakir İzetbegovic'in danışmanı ve Bosna Hersek İlişkileri Geliştirme Merkezi Vakfı Başkanı da olan Bosna Hersek'in Türkiye Fahri Konsolosu Muzaffer Çilek de Kayseri'nin Bosna'daki yerinin farklı olduğunu belirtti. Bosna'daki şehirlerin 84 kardeş şehri bulunduğunu fakat bunların tamamına yakınının bir imzadan ibaret olduğunu dile getiren Çilek, "Ancak Kayseri çok aktif. Bu nedenle Kayseri'deki iş dünyası ve üniversiteleriyle de ilişkileri geliştirmek istiyoruz." dedi. Başkonsolos Muhic de bir yol haritası belirleyerek Bosna Hersekli işadamları ile Kayserili iş adamlarını buluşturabileceklerini ve Bosna'daki iş fırsatlarıyla ilgili bilgilendirme yapabileceklerini kaydetti.

Ziyaretin sonunda Başkan Mustafa Çelik, Başkonsolos Began Muhic'e el yapımı vazo ve Kayseri'yi anlatan bir kitap hediye etti. Başkonsolos Muhic de Başkan Çelik'e Bosnalı sanatçı tarafından yapılmış tablo ile Bosna'yı tanıtan kitaplardan oluşan bir set takdim etti.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim