• BIST 9044.53
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Mor Çatı: Kadınlar en fazla koca şiddetine maruz kalıyor

Mor Çatı: Kadınlar en fazla koca şiddetine maruz kalıyor
Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı, kadın şiddeti ile ilgili bir rapor hazılardı.

Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı, kadın şiddeti ile ilgili bir rapor hazılardı. "Kadına şiddet" temalı hazırlanan raporda kadınların en fazla "koca" şiddetine maruz kaldığı belirtildi.

Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı, 8 Mart Dünya Kadın Günü dolayısıyla "Türkiye'de erkek şiddetiyle mücadele mekanizmalarının yapısal ve işlevsel sorunları" temalı izleme raporu hazırladı. 2015 yılına ilişkin rapor, Taksim Cezayir Toplantı Salonu'nda düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna açıklandı. Raporun sunumu nedeniyle düzenlenen toplantıda, şiddete maruz kalan kadınların mağduriyetinin giderilmesinde ciddi sorunlar yaşandığına dikkat çekildi.

Raporda, Ocak-Aralık 2015 döneminde Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı'na başvuran 696 kadın ve çocukla birlikte toplam bin 516 görüşme yapıldığı belirtildi. Raporda, destek alanların yüzde 3'ünün 15 yaşından küçük çocuklar olduğuna dikkat çekildi.

Şiddete maruz kalan kadınların çoğunluğunun tanıdığı ve güvendiği erkeklerden, yüzde 7'sinin ise tanımadığı erkeklerden şiddet gördüğü kaydedildi. Kadın şiddetinde kocalar yüzde 43'le ilk sırada yer alıyor.

Raporda ana başlıklara altında şu hususlara dikkat çekildi: "Şiddete maruz kalan kadınlara destek vermesi gereken kurumlar sayıca az ve verilen desteğin niteliği kadınların şiddet yaşantısından çıkmasını sağlayacak nitelikte değil. Türkiye'de sadece şiddete maruz kalan kadınlara 7/24 destek veren bir acil yardım hattı yoktur. Kolluk kuvvetleri kadınlara gerekli desteği sağlamada yetersiz kalıyor. Şiddet yaşayan her kadın ve çocuk sığınak desteğinden faydalanmamaktadır. Sosyo-ekonomik desteklere erişimde sorunlar yaşanıyor. Hukuki uygulamalar, ailelerin korunmasını önceliklerden kadınların şiddetten uzaklaşmasını göz ardı ediliyor."

Cihan

Mor Çatı: Kadınlar en fazla koca şiddetine maruz kalıyor

Mor Çatı: Kadınlar en fazla koca şiddetine maruz kalıyor

Mor Çatı: Kadınlar en fazla koca şiddetine maruz kalıyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim