• BIST 9695.47
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Molotof atma emrine müebbet hapis cezası

Molotof atma emrine müebbet hapis cezası
Diyarbakır'da yoksul halk kesiminin yoğunluklu olarak yaşadığı Yenişehir ve Bağlar ilçelerindeki 3 okula 2012 yılında molotof kokteyli atılması talimatı...

Diyarbakır'da yoksul halk kesiminin yoğunluklu olarak yaşadığı Yenişehir ve Bağlar ilçelerindeki 3 okula 2012 yılında molotof kokteyli atılması talimatı verdiği belirtilen örgüt üyesine 52 yıl hapis cezası ile birlikte ağırlaştırılmış müebbet hapis cezaları verildi.

Nüfus yoğunluğu bakımından en kalabalık, gelir seviyesi bakımından en düşük yaşam standartlarına sahip olan Diyarbakır'ın iki ilçesi Yenişehir ve Bağlar'da bulunan Şehitlik Lisesi, Vehbi Koç İlköğretim Okulu ve Atatürk İlkokullarına 2012 yılında molotof kokteyli ile saldırı talimatı verdiği gerekçesiyle yargılanan terör örgütü üyesi C.A. 52 yıl hapis ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı.

(SEBSİS) Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi üzerinden Siirt E Tipi Cezaevi ile iletişim sağlanan ve Diyarbakır 2. Ağır ceza mahkemesinde gerçekleştirilen duruşmada sanık C.A. hazır bulundu.

Hazırlanan mütalaada, C.A.'nın HPG'ye bağlı Öz savunma birliğinin (ÖSO) Türkiye sorumlusu olduğu, Diyarbakır'ın iki ilçesi olan Yenişehir ve Bağlar ilçelerinde bulunan Şehitlik Lisesi, Vehbi Koç İlköğretim Okulu ve Atatürk İlkokullarına 2012 yılında molotof kokteylli saldırı talimatını verdiği ve bu saldırılar sonucunda 4 kamu görevlisinin yakılarak öldürülmesine teşebbüs ettiği gerekçesi ile cezalandırılması talep edildi.

Yapılan savunmanın ardından mahkeme heyeti C.A.'nın belirtilen okullara Molotof kokteylli saldırı emrini verdiği ve bu okullarda görev yapan 4 kamu çalışanını "Kasten öldürmeye teşebbüs'ten 4 ayrı defa 13'er yıl hapis cezasına çarptırılmasına, ayrıca "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçlarından da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.Cihan

Molotof atma emrine müebbet hapis cezası

Molotof atma emrine müebbet hapis cezası

Molotof atma emrine müebbet hapis cezası

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim