• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

Moldova Amerikan Üniversitesi’ne Öğrencilerden Yoğun İlgi

Moldova Amerikan Üniversitesi’ne Öğrencilerden Yoğun İlgi
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Uluslararası Kampüsü ve kardeş üniversitesi Moldova Amerikan Üniversitesi tanıtım çalışmalarına hız kesmeden devam...

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Uluslararası Kampüsü ve kardeş üniversitesi Moldova Amerikan Üniversitesi tanıtım çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Kişinev'de bulunan ve yaklaşık olarak 30'u aşkın kolej öğrencisine Beds Otel'de düzenlenen resepsiyon ile üniversite daha yakından tanıtıldı. Tanıtım resepsiyona 30'u aşkın kolejin müdürleri ve idari kadrosunun yanında, TC Kişinev Büyükelçisi Mehmet Selim Kartal ve Amerikan Elçiliği Dış İlişkiler Koordinatörü Ela Mikhelson, Moldova Amerikan Üniversitesi Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Saffet Özarslan ve Yönetim Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ferdiye Ersoy ve üniversitenin akademik ve idari kadrosu katılım gösterdi.

EĞİTİM DİLİ İNGİLİZCE OLAN MOLDOVA'DAKİ TEK ÜNİVERSİTE

Kişinev'de Beds Otel'de öğrencileri ağırlayan Moldova Amerikan Üniversitesi idari ve akademik kadrosu, üniversitenin alt yapı olanakları ve akademik yapıyı öğrencilere aktardılar. Üniversitenin teknolojiye uygun alt yapı olanakları ve İngilizce eğitim veren tek üniversite olması dikkat çekti. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Moldova Amerikan Üniversitesi Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Saffet Özarslan, öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılaşmış olduklarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ayrıca alt yapı olanaklarının yanında eğitimdeki kalite ve mezunlarına sunacakları imkan ve fırsatlar ile de kısa zamanda çok yol aldıklarını kaydetti. Özarslan, Girne Amerikan Üniversitesi'nin de 30 yılı aşkın bilgi, birikim ve gücü ile aynı vizyon doğrultusunda ilerlediklerini kaydetti. Özarslan, Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar'ın vizyonu ile şekillenen üniversite ve dış kampüslerin şuan bulunmuş olduğu durum düşünüldüğünde Moldova Amerikan Üniversitesi'nin de aynı çizgide kısa zamanda uluslararası akreditasyon ve başarılar ile adından söz ettireceğinin altını çizdi. Kişinev'de bulunan öğrencilerin özellikle dil tercihleri sebebi ile yurt dışına gittiklerini ifade eden Saffet Özarslan, üniversitenin akademik dilinin İngilizce olması ile de öğrencilerin ülkelerinde eğitim hayatlarına devam edeceklerinin altını çizdi.

TC Kişinev Büyükelçisi ve Amerika Elçiliği yetkililerinin böylesi önemli bir tanıtım gününde Moldova Amerikan Üniversitesi'ni yalnız bırakmadıkları için de teşekkürlerini ifade etti.

"MOLDOVA AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ'NİN BAŞARISINA OLAN İNANCIMIZ TAM"

TC Kişinev Büyükelçisi Mehmet Selim Kartal ise tanıtım resepsiyonunda gerçekleştirdiği konuşmasında, iki önemli üniversitenin USPEE Constantin Stere University ve Moldova Amerikan Üniversitesi'nin güç birliği yapması ve bunun yanında Kıbrıs'ta ana kampüsü bulunan ve uluslararası vizyonu ile dikkat çeken Girne Amerikan Üniversitesi'nin de desteği ile Moldova'nın düşüncede iyi, uygulamada ise çok daha ileri de olacağına inandığını dile getirdi.

Tanıtım Resepsiyonunda her öğrenci ile özel olarak ilgilenen Moldova Amerikan Üniversitesi Akademik ve İdari kadrosu gelen soruları yanıtladı. Toplantının sonunda 14 Mayıs'ta GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar'ın da katılım göstereceği ikinci tanıtım gününün de bilgisi aktarıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim