• BIST 9548.09
  • Altın 2491.617
  • Dolar 32.5066
  • Euro 34.5662
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C

MODEKO’ya katılan mobilyacılar, üretimlerinin büyük bölümünü sattı

MODEKO’ya katılan mobilyacılar, üretimlerinin büyük bölümünü sattı
Türkiye'nin en büyük fuar kompleksi Fuar İzmir'de açılan MODEKO 2016-27. İzmir Mobilya Fuarı, rekor satışları beraberinde getirdi.

Türkiye'nin en büyük fuar kompleksi Fuar İzmir'de açılan MODEKO 2016-27. İzmir Mobilya Fuarı, rekor satışları beraberinde getirdi. Fuara katılan firmalar, bir yıllık üretimlerinin büyük bölümünü sattı. Rekor düzeydeki satışları Fuar İzmir bereketi olarak nitelendiren Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen, katılımcı ve ziyaretçilerin memnuniyetinin, kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Türk mobilya endüstrisinin Ege zirvesi olarak nitelendirilen MODEKO, ilk iki gününde büyük ilgi gördü. Yerli ve yabancı sektör paydaşlarının yoğun ilgi gösterdiği fuarda, mobilya üreticileri önemli iş bağlantıları yaptı. Bazı katılımcılar, yıllık üretimlerinin tamamının satış bağlantılarını tamamladı. Yıllardır fiziki alan darlığı sebebiyle fuara kabul edilmediklerini, bu yıl ilk kez katıldıklarını belirten firma sahibi Erdal Durmuş, Avrupa ve ABD'den sektörün lideri markaların temsilcileriyle görüşme hayallerinin gerçeğe dönüştüğünü söyledi. Durmuş, "Önceki yıllarda ısrarla fuara katılma taleplerimizi iletiyorduk ama alan darlığı nedeniyle fuara katılamıyorduk. Bu yıl ilk kez katıldık. Dünyanın dörtbir yanından alıcılar, fuarı ziyaret ediyorlar. Özellikle Avrupa ve Amerika'da sektörün lideri, piyasanın yüzde 70'ini elinde bulunduran marka firmaların temsilcilerini standımızda ağırladık. İş bağlantılarımızı gerçekleştirdik. Bu bizim için bir hayaldi, Fuar İzmir'de gerçeğe dönüştü. Bu yılı nasıl geçireceğimizi düşünürken firma olarak yeni yatırım hedefleri belirler olduk." dedi.

Geçmiş yıllarda yurtdışı ve İstanbul fuarlarına gıptayla baktıklarını belirten İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Süleyman Avinca ise Fuar İzmir ile büyük bir eksikliğin tamamlanmış olduğunu ifade etti. Avinca, şunları söyledi: "Türkiye'nin en büyük fuar kompleksi Fuar İzmir avantajı ile sektör profesyonellerini karşılıyoruz. Ürünlerimizi ve modellerimizi gösteriyoruz. Bu yıl alan büyüdü, katılımcı sayısı yükseldi ve doğru orantılı olarak bu sinerji satışlarımıza da olumlu yönde yansıdı. Gelecek yılki fuarın çıtasının daha da yükseleceğini şimdiden görebiliyorum."

'MODEKO İHRACATA KATKI SAĞLIYOR'

Ege Bölgesi Sanayi Odası Mobilyacılar Komitesi Başkanı Selim Dalgaç da Türkiye ve dünyada bilinirliği yüksek bir marka fuar olan MODEKO'nun Fuar İzmir'de yapılıyor olmasının, satışları adeta patlattığını ifade etti. Ege İhracatçı Birlikleri Mobilya Birliği Komitesi Başkan Yardımcısı Ramazan Davulcuoğlu, birçok üretim merkezinde ihracat gerilerken İzmir'in, MODEKO'nun büyük katkısı ile mobilya üretimine hız kesmeden devam ettiğini söyledi. "Yeni alan, yeni heyecan" sloganıyla bir yıl önce başlattıkları çalışmaların verimini, katılımcıların fazlasıyla aldığını gördüklerini vurgulayan Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen ise, "Fuar İzmir'de MODEKO'yu gerçekleştiriyoruz. 27.'sini gerçekleştirmemize rağmen sanki ilkini gerçekleştiriyor gibi bir duygu yaşıyoruz. Katılımcılarımızın peşpeşe rekor düzeyde, dünyanın dörtbir yanına iş bağlantısı yaptıklarını söylemeleri bizi mutlu ediyor. Kazanan katılımcılarımız, ziyaretçilerimiz, kentimiz ve ülkemiz oluyor. Organizasyonumuza katkı koyanlara teşekkür ediyorum." dedi.

Yaklaşık 50 ülke ve Türkiye'nin dörtbir yanından fuara gelen ziyaretçiler, iş bağlantıları yapıyor. Tercih ettikleri firmaların standındaki görüşmelerinin ardından üretim alanlarını inceliyor. Beş işgünü planlanan 27. İzmir Mobilya Fuarı, 28 Şubat akşamı tamamlanacak.Cihan

MODEKO’ya katılan mobilyacılar, üretimlerinin büyük bölümünü sattı

MODEKO’ya katılan mobilyacılar, üretimlerinin büyük bölümünü sattı

MODEKO’ya katılan mobilyacılar, üretimlerinin büyük bölümünü sattı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim