• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

Moda Tasarım Öğrencilerinden TÜYAP’ta Defile

Moda Tasarım Öğrencilerinden TÜYAP’ta Defile
İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım Programı öğrencileri, yıl sonu defilesi olarak hazırladıkları koleksiyonu...

İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım Programı öğrencileri, yıl sonu defilesi olarak hazırladıkları koleksiyonu TÜYAP Fuar Merkezi'nde meraklılarıyla buluşturdu.

"22 Medeniyetin Kapısı Kars" ve Kars şehitleri anısına hazırlanan "Beyaz Hüzün-Kars Sarıkamış" adı ile Türk kültürü, tarihi, arkeolojik zenginlikleri ve kaybolmaya yüz tutmuş kültürel değerleri dikkate alınarak sosyal sorumluluk bilinci ile ortaya çıkartılan koleksiyonlar, profesyonel mankenler ve öğrenciler tarafından sergilendi. Defilede konuşan İstanbul Aydın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Çıkrıkçı, "İstanbul bu tür etkinlikler için Türkiye'nin ve Ortadoğu'nun merkezi konumunda bir şehir. Bütün dünyanın gözü burada. Biz de iplikçiler, çorapçılar gibi firmaların bir araya geldiği bu tür fuar etkinliklerine üniversite olarak katılıyoruz. Çünkü biz sektörle iç içe bulunmak isteyen bir üniversiteyiz. Öğrencilerimizle sektör temsilcilerini bir araya getirip, üniversitede neler yaptığımızı gösteriyoruz. Öğrencilerimiz de sektörü tanıyor. Bunun için öğrencilerimizi getirdik ve stantlarımızı açtık" diye konuştu.

TÜYAP'ta 3 farklı etkinliği birden gerçekleştirdiklerini belirten İstanbul Aydın Üniversitesi Moda Tasarım Programı Başkanı Nihal Bolkol ise, "Çorap fuarında duyarlı birinci ve ikinci sınıf öğrencileriyle hocalarımız sokak çocukları, göç ve sokak hayvanları gibi konulara temas eden çalışmalar yaptılar ve sergiliyorlar. Tasarımlarını çorap firmalarının hemen alıp üretebileceği hale getirdiler. Diğer etkinlikte de İstanbul Aydın Üniversitesi Tek Keçe Merkezi'nin keçe workshopu var. Ayrıca Kars şehitlerimiz anısına hazırlanan "22 Medeniyetin Kapısı: Kars" isimli koleksiyonun defilesi yapılıyor. İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım Programı her zaman sosyal sorumluluğu ön planda tutmuştur, bütün etkinliklerde buna yer vermiştir" dedi.

Moda Tasarım Öğrencilerinden TÜYAP’ta Defile

Moda Tasarım Öğrencilerinden TÜYAP’ta Defile

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim