• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Mobsad Başkanı Bostan: “İmob, Sektörün Gerçek Gücünü Temsil Ediyor”

Mobsad Başkanı Bostan: “İmob, Sektörün Gerçek Gücünü Temsil Ediyor”
İMOB'a (Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı) katılan MOBSAD, fuar tartışmalarıyla ilgili görüş bildirdi.

İMOB'a (Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı) katılan MOBSAD, fuar tartışmalarıyla ilgili görüş bildirdi. MOBSAD Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bostan, sektörü KOBİ ölçekli firmaların oluşturduğunu belirterek, MOSDER Başkanı İsmail Doğan'ın "Küçükler, büyüklerin sözünü dinlemelidir" sözüne katılmadıklarını ifade etti.

Dünyanın en önemli mobilya fuarlarından biri olarak gösterilen, 11 senedir düzenlenen İMOB (Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı), 26 Ocak tarihinde kapılarını CNR Expo'da açacak. 500'ün üzerinde yerli ve yabancı firmanın katılımıyla gerçekleşecek fuarda 9 senedir yer alan Mobilya Sanayi İş Adamları Derneği'nin (MOBSAD)Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bostan, İSMOB'u düzenleyen Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı İsmail Doğan'ın basında yer alan açıklamalarına cevap verdi.

Bugün bazı yayın organlarında MOSDER Başkanı İsmail Doğan'ın küçüklerin büyükleri dinlemesi gerektiği ve sektörü büyük firmaların oluşturduğu ifadeleri, sektörün çoğunluğunu oluşturan KOBİ ölçekli ve ihracat kanadını yüklenen zanaat kökenli mobilya üreticileri olan bizlere haksızlık olarak kabul ettiklerini belirten Bostan, "MOBSAD olarak 2014 yılında, sektörümüzün 2023 yılı ihracat hedefimizi 10 milyar Dolar'a çıkarmak için MOSFED çatısı altında toplandık. 11 senedir mobilya sektörünü, Türkiye'nin önemli sektörleri arasına sokmak için gerek ihracat hedeflerimiz gerek düzenlediğimiz fuarlar ve gerekse de tanıtımlarla ciddi çalışmalarda bulunduk" dedi.

Bugün sektörün, Türkiye ekonomisinin en önemli ihracat kalemlerinden birini oluşturduğunu kaydeden MOBSAD Yönetim Kurulu Başkanı, "Bu yüzden MOSFED çatısı altında İMOB fuarının düzenlenmesi doğru bir yaklaşımdır. Eğer sektörümüz, 2023 hedeflerine sağlam adımlarla ilerlemek istiyorsa, fuarın da MOSFED çatısı altında düzenlenmesi gerekmekteydi. Ne yazık ki İSMOB'u düzenleyen büyük ölçekli firmaların oluşturduğu MOSDER üyeleri, fuarlarda büyük ölçekli firma olmanın avantajıyla metrekareleri daha düşük fiyatlara kiralayarak haksız rekabete yol açıyorlardı" ifadelerini kullandı.

İMOB'a bu yıl Kanada, Almanya, Belçika, Hollanda, Nijerya, Pakistan gibi 90 ülkeden 30 binin üzerinde ziyaretçi beklediklerini söyleyen Adnan Bostan, sözlerini şöyle tamamladı: "Sektörde 10 bin ihracatçı ve 36 bin üretici bulunuyor. MOSDER ise sektörün yüzde 85'inin büyük ölçekli firmaların oluşturduğunu açıklıyor. Resmi rakamları inceleyen herkes gerçekleri çok rahatlıkla görebilir. Ciro ve istihdam anlamında büyük firmaları bir kenara koyduğumuzda sektörümüz mikro, küçük ve orta büyüklükteki işletmelerden oluşuyor. KOBİ olarak tanımlanan MOBSAD üyeleri bugün Çin'den Nijerya'ya kadar dünyanın dört bir yanına ihracat yapıyorlar ve Türk mobilyasını tanıtıyorlar. Meclis binalarından otellere, şatolardan evlere kadar her birimde Türk mobilyasıyla karşılaşmak, KOBİ ölçekli mobilya üreticileriyle mümkün oldu. Türk mobilyasının tasarım gücünü ve marka kimliğini görmek isteyen herkesi İMOB fuarına bekliyoruz".

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim