• BIST 9079.97
  • Altın 2324.179
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Mobilyanın Başkenti İnegöl, Tasarımda Da Öncü Olacak

Mobilyanın Başkenti İnegöl, Tasarımda Da Öncü Olacak
İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) tarafından Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın sponsorluğunda bu yıl 2. kez düzenlenen "I'm Design" programının...

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) tarafından Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın sponsorluğunda bu yıl 2. kez düzenlenen "I'm Design" programının kapanış toplantısına katılan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, İnegöl'ün mobilya sektöründeki katma değerli üretimi ve tecrübesiyle Türkiye'nin gururu olduğunu belirterek, "İnegölümüz kalkınma hedeflerine tasarım merkezi kimliğiyle büyük değer katacak" dedi.

Türkiye'nin mobilya başkenti İnegöl, sektörde katma değerli üretimi artırmaya dönük çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Şehirlerin yarıştığı günümüzde ilçeleriyle birlikte topyekün bir kalkınma hedefiyle çalışmalarını sürdüren BTSO'nun destekleriyle İMOS tarafından hazırlanan "I'm Design" organizasyonu, mobilya sektörüne yeni tasarımcılar kazandırılması açısından büyük anlam ifade ediyor. "Tasarım Her Dili Konuşuyor" ana temasıyla düzenlenen organizasyon, aynı zamanda İnegöl'ün Türkiye'nin tasarım merkezi haline dönüşmesine de öncülük ediyor. 22-26 Mart 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen ve ünlü tasarımcıların da buluştuğu organizasyonun kapanış toplantısı ve gala yemeği gerçekleştirildi. Toplantıya, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay'ın yanı sıra Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Kaymakamı Ali Akça, Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, sektör temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

"İNEGÖL'ÜN BAŞARISI BİZLERE GURUR VERİYOR"

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, İnegöl'ün mobilya alanındaki tecrübesiyle ülke ihracatına büyük değer kattığını söyledi. İhracat rakamlarıyla Türkiye'deki birçok kenti geride bırakan İnegöl'ün sanayicilerini ülke ekonomisine sağladığı katkılardan dolayı kutlayan Burkay, mobilya sektöründe İnegöl markasının ve kalitesinin tüm dünya tarafından bilindiğini dile getirerek, "Her yıl dış ticaret fazlası veren İnegöl, diğer şehirlerimize de ilham oluşturan örnek bir ilçe konumunda bulunuyor. İnegöl'lü mobilyacılarımız cumhuriyetimizin 100'üncü yılında 1 milyar dolarlık ihracat hedefiyle çalışıyor. Mobilya sektöründe Türkiye'nin en önemli üretim merkezi konumunda bulunan İnegöl'de firmalarımızın başarısı, Bursamızın ve ülkemizin başarısıdır. BTSO olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da İnegöl'ümüzün ve sanayicimizin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

"TASARIM'IN MERKEZİ OLMAK İSTİYORUZ"

İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, organizasyon kapsamında 10 üniversitenin tasarım bölümlerinden lisans ve yüksek lisans seviyesindeki 32 öğrencinin 4 gün boyunca teorik eğitm aldığını söyledi. Teorik eğitimlerin ardından "İnegöl Sofrası" temasıyla masa tasarımları yapıldığını dile getiren Uğurdağ, proje ile sektöre tasarımcı kazandırılması ve İnegöl'ün tanıtımının hedeflendiğini dile getirdi. "I'm Design" programına katkılarından dolayı başta BTSO olmak üzere destek veren kuruluşlara teşekkür eden Uğurdağ, "Organizasyonumuz kapsamında öğrencilerimiz çok güzel tasarımlara imza attı. Emeklerinden dolayı öğrencilerimizi kutluyorum. Mobilyada tasarım olgusu çok önemli bir unsur. İMOS olarak, İnegöl'ümüzü mobilyada tasarımın merkezi haline getirmek istiyoruz. Bu sayede ilçemize, Bursa'mıza ve ülkemize büyük katkılar sağlayacağımıza inanıyorum. Yolumuz uzun ve zor. Ama bu amaca ulaşmak için canla başla çalışacağız" ifadelerini kullandı.

"HER MARKANIN HİKAYESİ YERELDEN BAŞLAR"

MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, Türkiye'nin son 10 yılda mobilya sektöründe 23. sıradan 12. sıraya yükseldiğini söyledi. Türk mobilyasının dünyada bir marka haline geldiğini ifade eden Güleç, bunun altında İnegöl'ün de büyük payının olduğunu kaydetti. Güleç, "Her markanın hikayesi yerelden başlar. Mesela Seul sokakları olmasa Samsung olmazdı. Bizler de İnegöl deyince insanın aklına mobilyanın gelmesini istiyoruz. Bu kapsamda "I'm Design', mobilya sektörüne büyük katkı sağlayacak" diye konuştu.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş da İnegöl mobilyasının sektördeki çıtasını yükseltmek için desteklerini sürdüreceklerini söyledi.

Mobilyanın Başkenti İnegöl, Tasarımda Da Öncü Olacak

Mobilyanın Başkenti İnegöl, Tasarımda Da Öncü Olacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim