• BIST 9079.97
  • Altın 2308.788
  • Dolar 32.311
  • Euro 35.0346
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Mobil Reklamcılıkta Yeni Çağ

Mobil Reklamcılıkta Yeni Çağ
Hızlı gelişen teknoloji ile cep telefonları sadece iletişim kurmak için değil pek çok uygulamada hayatın vazgeçilmez bir parçası haline alınırken,...

Hızlı gelişen teknoloji ile cep telefonları sadece iletişim kurmak için değil pek çok uygulamada hayatın vazgeçilmez bir parçası haline alınırken, hızlı büyümeye devam ediyor. Hızlı yarar sağlayan uygun uygulamaları ile yazılım hizmetleri üretimi de hızlı şekilde artıyor. Bu nedenle mobil cihazlar üzerinde yapılan reklamlar oldukça geniş kitlelere ulaşıyor. Bu noktada Allef Mobi, Allef Bilişim A.Ş tarafından Vedat Allefbaşı ve Aydın Gürz tarafından, 6 kişilik yazılım mühendisiyle beraber tamamen yerel kaynaklar kullanılarak hazırlanmış 1 buçuk yıllık emeğin sonucu oldu. Oluşturulan yazılım, akıllı telefonlar üzerinde çalışan bir reklam sistemden oluşuyor. Sistem Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşırken, proje ile yurt dışına da uzanacak.

GÜRZ: "UYGULAMA İLE BİZE SUNULAN REKLAMLAR ÜZERİNDEN KAZANÇ SAĞLAMA OLASILIĞI OLUŞTURUYORUZ"

İnsanların evde, ofiste, sokakta mobil araçları kullanırken reklamların oldukça etkin olduğunu söyleyen yeni nesil bir yazılım firması olan Allef Mobi'nin kurucu ortağı Aydın Gürz, vizyonunun animasyon olduğunu, her gün herkesin maruz kaldı reklamları paylaşarak birçok insanın reklam dünyasından pay sağlamasını hedeflerinin temeli olarak ifade etti. Son dönemde yapılan araştırmalara göre mobil araç uygulamalarının yerel reklamlar ile ilgilendiğini ve bu reklamların bilgilerin içeriklerin tekniklerin insanlar tarafından oldukça olumlu karşıladığını belirtirken Gürz, "İnsanlar birçok alanda mobil araçları üzerinden araştırma yapıyor ve istediği ürünü satın alıyor. Bu gelişmeler mobil alanında hızla büyüyen ve yeni teknolojilerle desteklenen yeni reklam türlerinin ortaya çıkmasını sağlıyor" diye konuştu.

Kolaylıkla akıllı telefona indirilebilecek uygulamalar ile reklam paylaşım platformuna adım atıldığını ve böylece son dönemin başta gelen reklam aracı ile kazanç elde edilebileceğini söyleyen Gürz, "Her gün her yerde her türlü araç ile reklama maruz kalıyoruz. Konusu geçen uygulama ile bize sunulan reklamlar üzerinden kazanç sağlama olasılığı oluşturuyoruz" dedi.

AĞ PAZARLAMA SİSTEMİ

Günümüzde matbaalarda yaşanan gelişmelerin yavaş yavaş yarıya inmekte olduğunu ve artık internet üzerinden alışveriş yapmanın yoğun olduğu bir döneme girildiğini belirten Gürz, "Bariz bir şekilde şu anda herkes akıllı telefona sahip. Biz bunları pazarlama sistemi ile duyurmak istiyoruz. En çok bakılan ekran mobil ekran. Reklam açısından Matbaacılık biraz daralmış vaziyette. Alışverişte yemekten kıyafete, çiçekten teknolojik cihazlara birçok alanda dijital ortamları kullanıyoruz . Öncelikle yurtdışında pazarlama satış sistemleri çok ilerlemiş ve yaygın durumda Türkiye'de Avrupa ülkelerine göre ağ pazarlama satış sistemlerinden çok az kullanılıyor. Ama çok düşük oranlarda bu iş yapılıyor Örneğin, "4.5G" uzun yıllardır yurtdışında kullanılırken, biz yakın bir süre önce kullanmaya başladık. Teknolojik gelişmeleri yakından takip etmeliyiz" açıklamasında bulundu.

Reklamın her zaman uluslararası bir algı yönetimi ile yayıldığını söyleyen Gürz, "Reklam hiçbir zaman bitmez, süreklidir Türkiye'nin geleceğini derinden etkilemektedir. Bizim ürettiğimiz yazılımın senelik ücreti ödenmesi halinde yapılan aramalarda reklamlar çıkıyor ağ pazarlama sistemine dahil olan insanların bu şekilde kazanç elde etmeleri güzel ve önemli bir durum. Mesela bizim uygulamalarımızda sahip olan yaklaşık 4 bin insan var." ifadelerini kullandı.

YENİ NESİL PROJELER

Birçok kişinin günümüzde ilgi gösterdiği ağ pazarlama sisteminin daha da gelişeceğini belirten Gürz, "Şuan Türkiye'nin 81 il ve tüm ilçelerinde ve yavru vatan Kıbrıs'ta çalışıldığını ve ilerleyen zamanlarda yurtdışı ve yurt dışında ağ bağlantıları açacağımızı düşünüyoruz. Ayrıca farklı bir çok yeni projelerimiz de var. Sürekli gelişmeye ve değişmeye açık bir sektörde bulunduğumuz için sınırsız yenilikler bizi bekliyor. Reklam sektörüyle ilgili alışveriş sistemleri biz de var olan reklamlardan mevcut üyelerimizin indirimli alışveriş yapabilmeleri gibi pek çok projemiz var" şeklinde konuştu.

Mobil Reklamcılıkta Yeni Çağ

Mobil Reklamcılıkta Yeni Çağ

Mobil Reklamcılıkta Yeni Çağ

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim