• BIST 9524.59
  • Altın 2492.843
  • Dolar 32.5552
  • Euro 34.7123
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

‘Mobil Okul Projesi’ Adıyaman’da Uygulanacak

‘Mobil Okul Projesi’ Adıyaman’da Uygulanacak
Yeni Mahalle Kadınlar Eğitim ve Dayanışma Derneği (YEKAD) tarafından Adıyaman'da "Mobil Okul Projesi" uygulanacak.

Yeni Mahalle Kadınlar Eğitim ve Dayanışma Derneği (YEKAD) tarafından Adıyaman'da "Mobil Okul Projesi" uygulanacak.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu himayesinde kurulan YEKAD tarafından Elazığ'dan sonra Adıyaman'da da bayanlara yönelik "Kendine ve kentine duyarlı kadınlar için" sloganıyla "Mobil Okul Projesi" başlatılıyor. YEKAD Başkanı Nazan Aytop, beraberinde Dernek Başkan Yardımcısı Sevil Altıparmak ve Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Kozan'la birlikte kurum ve kuruluş ziyaretlerinin ardından kadın STK temsilcileri ile buluştu.

Türkiye Petrolleri Bölge Müdürlüğü salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan YERKAD Başkanı Nazan Aytop, derneğin faaliyetlerinden ve proje hakkında bilgi verdi.

YEKAD Başkanı Nazan Aytop, eğitim almamış kadınlara yönelik olarak hazırlanan proje kapsamında okul olarak dizayn edilen otobüs ile bir hafta boyuca Adıyaman'da hedef kitleye ulaşılmaya çalışılacağını söyledi.

Nazan Aytop, "Mobil Okul Projesi ilk defa Yenimahalle'de filizlenmiş daha önce tecrübe edilmiş faydaları ve sonuçları oldukça olumlu görüldükten sonra bunu bütün Türkiye'ye neden uygulamayalım sorusuyla beraber yeniden alevlenmiş projedir. Mobil Okul Projemizde bir çok konuda eğitimler vererek kadınlarımızın bilinçlenmesi, nitelikli hale gelmesi, çocukların imarında daha bilgili, daha kültürlü, daha fazla farkındalık düzeyi yüksek olan kadınlarının oluşturulması amaçlanmıştır. Bu projemizde içinde bulundukları şartlardan dolayı bu tür eğitimleri alamamış kadınlarımızın ayağına eğitim hizmeti götürerek çocuklarımızın toplumumuzun imarında ve harcındaki katkısı en büyük olan kadınlarımızın bilgisini farkındalığını arttırıp Ülkemizin manevi ve kültürel gücüne katkıda bulunmak istiyoruz" dedi.

Projenin, Başbakanlık Tanıtım Fonu ile karşılanan bütçeyle yürütüldüğünü kaydeden Aytop, "81 ilde , ilçelerde ayak basmamış yer bırakmak istemiyoruz. Bu projeyi profesyonel hizmet alarak planlı ve stratejik bir şekilde yürütüyoruz. Ankara dışındaki Anadolu'ya ilk adımımızı Adıyaman ile atıyoruz. Bunun için Adıyaman'ın bizlerin nazarında da çok farklı ve değerli bir yeri olacaktır. Bundan sonraki ilimiz Bitlis olacaktır. Arkasından 2 ilimizin sonuçlarını analiz edilip değerlendirildikten sonra diğer iller içinde yeniden bir yapılanma oluşturmayı hedeflemekteyiz" diye konuştu.

‘Mobil Okul Projesi’ Adıyaman’da Uygulanacak

‘Mobil Okul Projesi’ Adıyaman’da Uygulanacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim