• BIST 9705.43
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 27 °C

Mobil Kanser Tarama Aracı Kuşadasında

Mobil Kanser Tarama Aracı Kuşadasında
Aydın Valisi Erol Ayyıldız'ın himayesinde, eşi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Dilek Didem Ayyıldız'ın koordinasyonunu yaptığı "Mobil Ketem...

Aydın Valisi Erol Ayyıldız'ın himayesinde, eşi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Dilek Didem Ayyıldız'ın koordinasyonunu yaptığı "Mobil Ketem Projesi" kapsamında hizmet veren Kanser Tarama Aracı, Kuşadası'na gelerek tarama çalışmalarına başladı.

Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün 2013 yılından itibaren Aydın İli genelinde yürüttüğü Mobil Ketem Projesi, Aydın İli Merkezi ile belde ve köyler dahil 16 ilçede gerçekleştirilen projenin son uygulaması Kuşadası'nda 2 ay süre ile yapılacak. Mobil Ketem Projesi'nin tanıtımı için Kuşadası Güvercinada Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde toplantı düzenlendi. Toplantıya Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy ve Aydın Valisi Erol Ayyıldız'ın eşi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Dilek Didem Ayyıldız ile kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Toplantıda konuşan Dr. Ayyıldız, gösterilen ilgiye teşekkür ederek, "Bu proje ile halkımızın kanser hakkında farkındalık düzeyinin yükseltilmesi, erken tanı ile tedavi şansı ve yaşam kalitesinin arttırılması ve en kaliteli şekilde koruyucu sağlık hizmetinin sunulması amaçlanmaktadır " dedi.

2 AY BOYUNCA 3 NOLU SAĞLIK OCAĞINDA HİZMET VERECEK

Bu arada, Kuşadası Toplum Sağlığı Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada " Mobil Ketem aracı 3 nolu Aile Sağlığı Merkezinde tarama programına başlamıştır. Bu proje kapsamında araçta; kadınlarımızda en sık görülen meme kanserinin erken tanısında en değerli yöntem olan 40-65 yaş aralığındaki kadınlara mamografi çekimleri, 30-65 yaş aralığındaki kadınlara rahim ağzı(smear/HPV DNA testi), 50-70 yaş aralığındaki kadın ve erkeklere Bağırsak Kanseri taraması için gaitada gizli kan testi yapılmakta olup, risk altındaki hedef nüfusun taranması amaçlanmaktadır.Tüm halkımız kanser taramalarını yaptırmak üzere 3 nolu Sağlık Ocağına davetlidir" denildi.

Mobil Kanser Tarama Aracı Kuşadasında

Mobil Kanser Tarama Aracı Kuşadasında

Mobil Kanser Tarama Aracı Kuşadasında

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim