• BIST 8983.9
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Mobil işletim sistemi Android'den kullanıcılarına iyi haber

Mobil işletim sistemi Android'den kullanıcılarına iyi haber
Mobil işletim sistemi Android'in çıkaracağı yeni güvenlik sistemi, cihazlarda bulunan uygulamaları (app) sürekli tarayarak zararlı yazılımlara karşı koruma sağlayacak.

Google cep telefonları ve tabletler için yeni bir uygulama tanımlama yazılımı duyurdu. Bu sistem Android'in uygulama platformu olan Google Play'in içinde bulunan güvenlik önlemlerini genişletmeyi amaçlıyor. Yenilik sayesinde normal şartlarda sadece ilk indirme sırasında zararlı içeriklere karşı yapılan güvenlik taraması artık cihazlar tarafından düzenli olarak yapılmaya başlanacak. Sistem kullanılmaya başlandıktan sonra Google cihazlara indirilen bütün yazılımlar sürekli takip altına alınacak.
Google sözcüsü yaptığı açıklamada "Yeni sistemle yüklenecek veya daha önce yüklenmiş bütün uygulamalar düzenli olarak kontrol edilecek. Bu sayede cihazın açıklarını kullanan, kişisel bilgilere ulaşan veya cihazın kullanıcısından izinsiz mesaj göndermesini sağlayan zararlı yazılımlar engellenecek" dedi.
Yeni sistem, bir programın zararlı olabileceğini tespit ederse yüklemeyi durduracak. Eğer istenirse bu sistem kapatılabilecek. Android güvenlik uzmanı Adrian Ludwig "Biz kullanıcılarımızın Google Play'i kullanmasalar bile her zaman güvende olduklarından emin olmalarını istedik" dedi.
"GÜNCELLEME OLARAK GELECEK"
Firmanın, kullanıcıyı koruyan bir ekosistem oluşturmaması, hem yazılımcılar hem de müşteriler tarafından tartışma konusu olmuştu. Apple'a ait olan işletim sistemi iOS'un aksine Android, kullanıcılarına kendi platformları Google Play haricindeki diğer kaynaklardan da uygulama yüklemeye izin veriyor. Bunun dışında Android, herhangi bir programı Google Play'de kullanıcıya sunmak için, iOS'un uyguladığı kimlik doğrulama sistemini kullanmıyor. Google "Bunun amacının inovasyona ve gelişime daha açık bir sistem" olmak için yaptıklarını belirtse de Google Play'deki yanıltıcı programlar ve zararlı içeriklerin yayılması sistemin kullanıcılar tarafından eleştirilmesine neden oldu.
Ludwig "Sistem sadece zararlı içeriğe karşı bir önlem alıyor" diyerek, virüs koruma programı olduğunu iddia eden aslında hiçbir işlevi olmayan Virus Shield uygulaması gibi dolandırıcı içerikte olup cihaza zarar vermeyen yazılımların yeni sistem tarafından durdurulmayacağını gösteriyor.
Google, yeni sistemin Android 2.3 veya daha yüksek sürümlere yeni bir güncelleme olarak geleceğini belirtti.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim