• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

Mobil Eğitim İçeriği Geliştirme Eğitmen Eğitimi Projesi İmzalandı

Mobil Eğitim İçeriği Geliştirme Eğitmen Eğitimi Projesi İmzalandı
Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Teknik Destek Programı kapsamında hibe almaya hak kazanan...

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Teknik Destek Programı kapsamında hibe almaya hak kazanan "Mobil Eğitim İçeriği Geliştirme Eğitmen Eğitimi" projesi imzalandı.

Projenin imza töreni, ÇKA Genel Sekreteri Lütfi Altunsu ve İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca'nın katılımıyla ÇKA Mersin Yatırım Destek Ofisi'nde yapıldı. Törende konuşan Müdür Koca, Fatih Projesi Birimi'nce hazırlanan "Mobil Eğitim İçeriği Geliştirme Eğitmen Eğitimi" projesinin, ÇKA'ya yapılan 26 başvuru arasından teknik destek almaya hak kazanan 13 projenin içine girmeyi başardığını söyledi. Fatih Projesi kapsamında, bütün sınıflara interaktif tahta, bütün öğrencilere de tablet bilgisayar verildiğini belirten Koca, "Bakanlığın bu proje uygulamaları hususunda okullarda en büyük desteği, Bilişim Teknolojileri branşında görev yapan öğretmenler verecektir. Fakat Bilişim Teknolojileri alanında meydana gelen sürekli ve hızlı gelişme, bu branşta görev yapan öğretmenlerin bilgilerini sürekli güncel tutmalarını mecburi kılmaktadır" dedi.

ÇKA Genel Sekreteri Altunsu ise ÇKA Teknik Destek Programı kapsamında "Mobil Eğitim İçeriği Geliştirme Eğitmen Eğitimi"ni ilk olarak Fatih Projesi eğitmenleri, Bilişim Teknolojileri rehber öğretmenleri ve bu branşta görev yapan öğretmenlerin almasının uygun görüldüğünü ifade etti.

Mersin İl Bilişim Teknolojileri Koordinatörü Erol Uysal da "Eğitmenlerimize "Mobil Eğitim İçeriği Geliştirme Eğitmen Eğitimi" kapsamında 10 gün boyunca mobil eğitim içeriği hazırlama için en ideal uygulama platformu android studio ve java programlama dilleri konularında eğitimler verilecek. Eğitim sonunda tablet bilgisayarlar ve mobil telefonlarda kullanılabilecek şekilde etkileşimli deneyler hazırlanacak, etkinliklerde dokunmatik ekran ya da kalem kullanılarak uygulamalar yapılacak, konu anlatımlarında ses, metin ve videolarla tam etkileşim sağlanacak, yapılan uygulamalarda kaydetme, geri alma, değerlendirme, doküman alma gibi imkanlar sunulacak ve eğitici içerikli oyunlarla kalıcı öğrenme sağlanacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Altunsu ve Koca tarafından proje imzalandı. Proje ile Fatih Projesi kapsamında oluşturulan Eğitim Bilişim Ağı ortamına Mersin'den mobil eğitim içeriklerinin daha fazla yüklenmesi sağlanacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim