• BIST 9722.83
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 26 °C

Mobil Diş Aracı İlçe Ve Köylerde Diş Taraması Yapıyor

Mobil Diş Aracı İlçe Ve Köylerde Diş Taraması Yapıyor
Afyonkarahisar İl Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Koruyucu Toplum Sağlığı Ağız, Diş Hastalıkları Tarama ve Eğitim Merkezi...

Afyonkarahisar İl Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Koruyucu Toplum Sağlığı Ağız, Diş Hastalıkları Tarama ve Eğitim Merkezi (KADTEM) mobil diş aracıyla, ilçe ve köylerde diş taraması ve koruyucu diş uygulaması yapıyor.

Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada bu yıl kurulan KADTEM'in köylerde ağız ve diş sağlığı taramasını haftanın belirli günlerinde yaptığı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sağlık ağızda başladığı için ağızdaki ve dişlerdeki hastalıklar tedavi edilmezse hem diş kaybına neden olabilmekte, hem de vücudun diğer bütün sistemlerini de etkileyip genel bir sağlık sorunu haline dönüşebilmektedir. Diş çürüklerinin ve diş eti hastalıkları, ağız hijyeninin kötü olmasından, dişlerin fırçalanmamasından ve yanlış beslenmeden kaynaklanmaktadır. Ağız ve diş sağlığı da koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında değerlendirilerek, sağlık sorunu olmadan önleminin alınması; bunun da bir yaşam tarzı olarak kişilere küçük yaşlarda kazandırılması gerekmektedir. Bu bağlamda müdürlüğümüz bünyesinde 2016 yılında kurulmuş olan Koruyucu Toplum Sağlığı Ağız, Diş Hastalıkları Tarama ve Eğitim Merkezi (KADTEM) mobil diş aracıyla diş taramalarını ve koruyucu diş uygulamalarını gerçekleştirmeye başlamış bulunmaktadır. Dr. Serdar Çınar, Dr. Ceren Keleş, Dr. Rukiye Tıraş tarafından, haftanın belirli günlerinde ilçe ve köylerimiz, mobil diş aracımızla, ziyaret edilerek özellikle ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerine tarama ve eğitim çalışmaları yapılmakta, doğru diş fırçalama teknikleri gösterilmektedir. Taramalar sırasında tespit edilen ağız ve diş hastalıklarının tedavisi sağlanıp, gerekli olanların ileri merkezlere yönlendirilmesi yapılmaktadır."

Mobil Diş Aracı İlçe Ve Köylerde Diş Taraması Yapıyor

Mobil Diş Aracı İlçe Ve Köylerde Diş Taraması Yapıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim