• BIST 9679.8
  • Altın 2489.039
  • Dolar 32.4231
  • Euro 34.4318
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 20 °C

Mmo’dan Mühendis Yetkilendirme Kursu

Mmo’dan Mühendis Yetkilendirme Kursu
Makina Mühendisleri Odası(MMO) Samsun Şubesi tarafından "Endüstriyel ve Büyük Tüketimli Tesislerin Doğalgaza Dönüşümü Mühendis Yetkilendirme Kursu"...

Makina Mühendisleri Odası(MMO) Samsun Şubesi tarafından "Endüstriyel ve Büyük Tüketimli Tesislerin Doğalgaza Dönüşümü Mühendis Yetkilendirme Kursu" düzenlendi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun "Doğal Gaz Piyasası Sertifika Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" gereği doğal gaz iç tesisat yapım bakım onarım firmalarının makine mühendislerinin akredite edilmiş kuruluşlardan alınmış endüstriyel ve büyük tüketimli tesislerin doğal gaza dönüşümü mühendis yeterlilik belgesine sahip olması zorunlu hale geldi.

Bu yasal mevzuat değişikliği kapsamında doğal gaz iç tesisat yapım bakım onarım sektöründe faaliyet gösteren ve gösterecek olan üyelerinin belgelendirilmesine yönelik çalışmalara yoğunlaşan Makina Mühendisleri Odası Samsun Şubesi "Endüstriyel ve Büyük Tüketimli Tesislerin Doğalgaza Dönüşümü Mühendis Yetkilendirme Kursu" açarak sürece katkı koymaya devam ediyor.

Samsun, Ordu ve Sinop illerinden toplam 12 makine mühendisinin katıldığı kursun sunumu Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Meslek İçi Eğitim Merkezi (MİEM) Kurs Eğitmeni Makine Mühendisi Behçet Bal tarafından yapılıyor.

Çeşitli konu başlıklarını içeren kursla ilgili açıklama yapan Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özkan Er, meslek disiplinlerine giren yasal mevzuat değişiklikleri ve gelen talepler doğrultusunda sürekli güncellemeler yaparak çalışmalarını şekillendirdiklerini, Doğal Gaz Sertifika Yönetmeliği kapsamında yapılan değişiklikle sektörde çalışmakta olan 300'ü aşkın makine mühendislerini planlanan eğitimler ile belgelendirerek çalışmaların kesintiye uğramadan devam etmesini arzuladıklarını söyledi.

Kursun sonunda yapılacak olan sınavda başarılı olan katılımcılara "Endüstriyel ve Büyük Tüketimli Tesislerin Doğalgaza Dönüşümü Mühendis Yetki Belgesi" verilecek.

Mmo’dan Mühendis Yetkilendirme Kursu

Mmo’dan Mühendis Yetkilendirme Kursu

Mmo’dan Mühendis Yetkilendirme Kursu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim