• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

Mişmişpark-üniversite Arasına Bin 100 Fidan Dikiliyor

Mişmişpark-üniversite Arasına Bin 100 Fidan Dikiliyor
İlkbaharın gelmesiyle birlikte fidan dikim çalışmalarına başlayan Malatya Büyükşehir Belediyesi, kaldırım ve refüj çalışmalarının büyük bir bölümünün...

İlkbaharın gelmesiyle birlikte fidan dikim çalışmalarına başlayan Malatya Büyükşehir Belediyesi, kaldırım ve refüj çalışmalarının büyük bir bölümünün tamamlandığı Mişmişpark-İnönü Üniversite arasına yetişmiş fidan ağacı dikiyor.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı'na bağlı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü tarafından ilkbahar dönemi fidan dikim çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Özellikle dışarıdan gelenler için şehrin vitrini durumundaki çevre yoluna, özel önem veren Büyükşehir Belediyesi, doğu girişindeki Mişmişpark-İnönü Üniversitesi arasına yetişmiş fidanlar dikiyor. Son yıllarda yeşillendirme ve fidan dikim çalışmalarında özel çalışmalar yapan Büyükşehir Belediyesi, Mişmişpark-İnönü Üniversite arasına yetişmiş bin 100 dolayında fidan dikiyor. Orta refüj ile yan bantlara dikilen fidanların çoğu yetişmiş fidanlardan oluşuyor. 5-10 yaş arasında dikilen fidanlar, çınar ve dışbudak yapraklı Akça, oya, ligustrium ve mavi selviden oluşuyor. Yapılan fidan dikim çalışmaları kapsamında orta refüj ile Elazığ istikametine göre yolun solunda kalan yan bant bitirilirken, yolun sağında kalan yan banttaki çalışmaların ise kısa süre içerisinde tamamlanacağı kaydedildi.

"ÇEVRE YOLUNDA ÖZEL ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ"

Özellikle dışarıdan gelen insanların şehir hakkında ilk izlenim edindiği çevre yolunda özel çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, şimdi de çevre yoluna yetişmiş fidanların dikildiğini söyledi. Çevre yolu sorumluluğunun karayollarında olmasına rağmen, Büyükşehir Belediyesi olarak birçok düzenleme yaptıklarını kaydeden Çakır, "Çevre yolu şehrin içerisinde kalması nedeniyle Malatya'nın itibarı bakımından büyük önem taşıyor. Malatya'nın gelişmesi ve prestiji açısından son derece önemli olan bu yolda Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar birçok düzenleme yaptık. Yolun genişletilmesi, aydınlatılması, refüj ve kaldırım düzenleme çalışmalarının yanı sıra şimdi de fidan dikim çalışmaları yapıyoruz. Yaptığımız bu çalışmalar gerek Malatyalı hemşehrilerimiz, gerekse de il dışından gelen misafirlerimiz tarafından büyük beğeni topluyor. Yaptığımız çalışmaların beğeni ve takdir görmesi de bizleri ziyadesiyle memnun ediyor" diye konuştu.

Mişmişpark-üniversite Arasına Bin 100 Fidan Dikiliyor

Mişmişpark-üniversite Arasına Bin 100 Fidan Dikiliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim