• BIST 9552.43
  • Altın 2485.243
  • Dolar 32.5068
  • Euro 34.8706
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Mısır'da Bir Kadın Pembe Giydiği İçin Taciz Edildi!

Mısır'da Bir Kadın Pembe Giydiği İçin Taciz Edildi!
Mısır'da genç bir kadının dar bir kıyafetle üniversite kampüsünde yürürken tacize uğradığı görüntüler ülkede büyük yankı uyandırdı.

Mısır'da çekilen bu görüntülerde pembe dar bluz giymiş bir kadın üniversite kampüsünde yürüyor. Cairo Üniversitesi'nde yürüyen kadının arkasına bir anda erkekler takılıyor ve bahçede bulunan herkes kadına bağırmaya, tezahurat yaparak taciz etmeye başlıyor.

KADIN TUVALETE SAKLANDI

Sosyal medyada viral olan videoda genç kadının bir süre sonra bir binanın içerisine girdiği görülüyor. Kadının tacizlerden kurtulmak için tuvalete saklandığı iddia ediliyor.

DEKAN: KIYAFETİ BİRAZ SIRADIŞIYDI

Kahire Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Gaber Nasser, kadının kıyafetinin biraz 'sıradışı' olduğunu söyledi. Mısır kanalı ONTV'ye konuşan Dekan, "Bu kadın üniversiteye kapalı bir kıyafetle girdi ancak üniversite içerisinde bu kıyafeti çıkardı, görüntüler bu durum yüzünden oldu" dedi. Ancak görüntüler dekanın doğruyu söylemediğini kanıtlıyor.

ÖZÜR DİLEDİ

Kadın hakları aktivisti Mariam Kirollos, twitter'da bu olayla ilgili hemen soruşturma başlatılması gerektiğini söyledi.

Nasser daha sonra yaptığı açıklamada sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyleyerek özür diledi. Nasser twitter'dan yaptığı açıklamada "Yaşananların hiç doğru olmadığını ve ağır bir şekilde cezalandırılacağını" söyledi.

TALKSHOW'A KONU OLDU

Bu konu aynı zamanda ülkedeki bir talkshow'a da konu oldu. Orbit kanalındaki bir sunucu şu soruyu sorarak olayı kınadı; "Bir kız eğer çıplaksa bu birinin onun özerine atlayabileceği anlamına mı geliyor?"

KORKUNÇ TACİZ RAKAMI

Birleşmiş Milletler'in açıkladığı rakamlara göre geçen yıl Mısır'da tacize uğradığını söyleyen kadın ve kız çocuklarının oranı yüzde 99.3.

Mısır'da 2012 yılında cinsel saldırı suçları ile ilgili meclise iki farklı yasa tasarısı sunuldu. Ancak ikisi de mecliste yeterli destek sağlanamadığı için kabul edilmedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim