• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Mısır'da 458 mahkum tahliye edildi

Mısır'da 458 mahkum tahliye edildi
Mısır'da aralarında siyasi muhaliflerin de bulunduğu 458 mahkum hakkında af kararı verildi.

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin Kurban Bayramı münasebetiyle 358 mahkum hakkında af çıkardığı kaydedildi.

Mısır resmi haber ajansı MENA'da yer alan haberde ise Cumhurbaşkanı Sisi tarafından çıkarılan kararname gereğince aralarında siyasi muhaliflerin de bulunduğu 16'sı kadın 100 mahkumun tahliye edildiği belirtildi.

Açıklamada, tahliye edilenlerin arasında kaç kişinin siyasi olduğu bilgisine yer verilmedi.

Tahliye edilenler arasında kamuoyunda "İttihadiyye olayları" olarak bilinen davadan hüküm giyen Sena Seyf ile Yara Selam adındaki iki aktivistin yanı sıra "Marriott Hücresi" davasından mahkum edilen daha önce Katar merkezli El-Cezire televizyonunda görev yapan gazeteci Fehmi Fadıl'ın da bulunduğu ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Sisi, Ramazan Bayramı münasebetiyle 100'ü şartlı olmak üzere 259 mahkumu affetmişti.

Tunus'ta 859 mahkuma bayram affı

TUNUS (AA) - Tunus'ta çeşitli suçlardan dolayı hüküm giymiş 859 mahkum, Kurban Bayramı dolayısıyla affedildi.

Tunus Adalet Bakanı Muhammed Salih bin İsa, Cumhurbaşkanı Baci Kayid el-Sibsi ile Kartaca Sarayı'ndaki görüşmelerinin ardından basın toplantısı düzenledi. Bin İsa, Sibsi'nin çeşitli suçlardan dolayı cezaya çarptırılmış 859 kişinin Kurban Bayramı münasebetiyle affedilerek serbest bırakılmasını onayladığını söyledi.

Söz konusu affın terör gibi tehlike arz edecek suçları işlemiş olanları kapsamadığına işaret eden Bin İsa, aftan yararlanacak mahkumların hafif suçlara karışmış olanlardan tercih edildiği vurguladı.

Bin İsa, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleşen görüşmede ayrıca "idam cezaları ve çeşitli nedenlerden dolayı hapishanelerdeki artan yoğunluk sebebiyle hafif suçlulara ilişkin yeni ceza stratejisinin" ele alındığını belirtti.

Geçen Ramazan Bayramı münasebetiyle 343 mahkum, Cumhurbaşkanı affıyla serbest bırakılmıştı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim