• BIST 9113.63
  • Altın 2324.093
  • Dolar 32.3604
  • Euro 35.0127
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Mısır Uçağını Kaçıran Korsan "Hapisteki Kadınların" Bırakılmasını İstedi

Mısır Uçağını Kaçıran Korsan "Hapisteki Kadınların" Bırakılmasını İstedi
Mısır uçağını kaçırıp 'eski eşine' mektup gönderen korsan, Sisi'ye muhalif olduğunu söyleyerek, Mısır'da hapiste bulunan bazı kadınların serbest bırakılmasını talep etti.

Mısır Havayolları'na (EgyptAir) ait bir yolcu uçağı silahlı bir hava korsanı tarafından kaçırıldı. 81 kişi taşıyan MS181 sefer sayılı uçak, Güney Kıbrıs'taki Larnaka Havalimanı'na indirildi. Yolcuların ifadelerine göre; uçağı kaçıran kişi terörist değil sadece eski eşi ile bağlantı kurmaya çalışan bir şahıs.

Mısır Havayolları'na ait yolcu uçağını kaçıran hava korsanının adının İbrahim Semaha olduğu bildirildi. Hava korsanının Alexandiria Üniversitesi'nde Veterinerlik fakültesinde profesör olduğu iddia edildi. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, Mısır uçağının kaçırılmasının terör eylemi olmadığını açıkladı.

"MISIR'DA HAPİSTE BULUNAN KADINLARIN SERBEST BIRAKILMASINI İSTEDİ"

Öte yandan uçaktan 'eski eşine' mektup gönderen korsan, kendisinin Mısır'da Sisi'ye muhalif olduğunu söyleyerek, Mısır'da hapiste bulunan bazı kadınların serbest bırakılmasını talep etti.

İSTANBUL İSTEĞİ

Mısır hükümet sözcüsü, hava korsanının İstanbul'a gitmek istediğini söyledi.

"ÜZERİMDE İNTİHAR YELEĞİ VAR"

Mısır havacılık yetkilileri, pilotun üzerinde intihar yeleği olduğunu söyleyen bir yolcu tarafından tehdit edildiğini açıkladı.

MÜRETTEBAT VE 4 YABANCI YOLCU DIŞINDA, DİĞER YOLCULAR SERBEST

Mısır Havayolları'nın yaptığı açıklamaya göre hava korsanı, müzakereler sonucunda, mürettebat ve dört yabancı yolcu dışında herkesin serbest bırakılmasını kabul etti. Larnaka Havalimanı'ndan bir görevli, serbest kalanların uçaktan ayrılmakta olduklarını söyledi.

"UÇAĞI ESKİ EŞİ İÇİN KAÇIRDI"

Hava korsanının Mısır vatandaşı olduğu ve Rum kesiminden bir kadınla görüşmek istediği için uçağı kaçırdığı iddia edildi. Hava korsanının eski eşinin Kıbrıs Rum kesiminde yaşadığı da iddialar arasında.

APRONA ESKİ EŞİ İÇİN 4 SAYFALIK MEKTUP ATTI

Rum kesimi televizyonu CYBC, Mısır vatandaşı hava korsanı İbrahim Samaha'nın Arapça yazılmış 4 sayfalık mektubu, eski Rum eşine verilmek üzere aprona attığını duyurdu. Samaha, mektubun eski eşine ulaştırılmasını talep etti. Hava korsanı Arapça yazdığı mektupta Güney Kıbrıs'tan sığınma talep etti.

UÇAKTA TOPLAM 81 KİŞİ VARDI

Mısır ve Kıbrıs medyasının haberlerinde yolcular arasında 10 ABD ve 8 de Birleşik Krallık vatandaşı bulunduğu belirtiliyor. Mısır Havayolları'nın web sitesinden yaptığı açıklamaya göre, kaçırıldığı sırada uçakta mürettebat ile birlikte toplam 81 kişi bulunuyordu.

KAHİRE'YE GİDERKEN KAÇIRILDI

EgyptAir'e a ait yolcu uçağı, Mısır'ın İskenderiye şehrinden başkent Kahire'ye giderken kaçırıldı.

UÇAKTA BOMBA ŞÜPHESİ VAR

Associated Press haber ajansı, uçakta bomba şüphesinin olduğunu yazdı. Polis kaynakları, uçağın en az bir silahlı saldırgan tarafından kaçırıldığını açıkladı. Pilotun, üzerinde intihar yeleği olduğunu söyleyen bir yolcu tarafından tehdit edildiği belirtildi.

PİLOTU TEHDİT ETTİ

Mısır Sivil Havacılık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da üzerinde patlayıcı bulunduğunu ileri süren bir yolcunun uçağın pilotu Ömer el-Gammal'ı tehdit ettiği ve Larnaka'ya inmesi için zorladığı belirtildi.

RUS YOLCU UÇAĞI MISIR'DA DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ

31 Ekim 2015'te Mısır'ın turizm kenti Şarm El Şeyh kentinden kalkan Rus Kogalymavia Havayolları'na ait yolcu uçağı, kalkıştan 23 dakika sonra, Mısır'ın kuzeyindeki Sina Yarımadası'nda düşmüş, Airbus A-321 tipli yolcu uçağındaki 7'si çocuk, 7'si mürettebat 224 kişi hayatını kaybetmişti.

Rus istihbarat servisi, Mısır'ın Sina yarımadası üzerinde düşen Rus yolcu uçağının terör saldırısı sonucu düştüğünü duyurmuş, saldırıyı IŞİD üstlenmişti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim