• BIST 9079.97
  • Altın 2306.679
  • Dolar 32.3389
  • Euro 35.0963
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

"Mısır İçin Direniş, İnsanlık İçin Diriliş" mitingi

Mısır'daki katliama tepki gösteren sivil toplum örgütü temsilcileri yarın düzenleyecekleri "Mısır İçin Direniş İnsanlık İçin Diriliş" mitingine destek çağrısında bulundu.
Mısır'daki katliama tepki gösteren sivil toplum örgütü temsilcileri yarın Sıhhiye Meydanı'nda saat 16.00'da düzenleyecekleri "Mısır İçin Direniş İnsanlık İçin Diriliş" mitingine, bütün darbe karşıtlarının destek vermesi çağrısında bulundu.
 
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Mazlum-Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal ve Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan, Memur-Sen Genel Merkezi'nde, "Mısır için direniş insanlık için diriliş" mitingiyle ilgili ortak basın toplantısı düzenledi.
 
Gündoğdu, miting kararı alırken Mısır'ı özelde kabul edip, Suriye, Doğu Türkistan, Mynmar, Filistin, Irak, Afganistan ve mazlumların olduğu her yeri içine dahil ettiklerini söyledi. 
 
Suriye'de kimyasal silah saldırısı başta olmak üzere " Mısır ve Suriye" diyerek başlamak gerektiğini belirten Gündoğdu, "Mısır için direniş, insanlık için diriliş' ismini verdiğimiz mitingimizin de esasen adı 'mazlumlar için direniş, insanlık için diriliş'. Çünkü Suriye,Mısır ve başkaca yerlerde öldürülen insanların topyekun adı 'insanlığın öldürülmesidir' değerlendirmesinde bulundu. 
 
Yarın yapılacak mitingin, insanlığın ortak mitingi olduğunu vurgulayan Gündoğdu, insan olarak bir sorumlulukları olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
 
"Müslüman olarak artı bir sorumluluğumuz var, ümmet sorumluluğumuz var. Müslüman olarak sorumluluğumuzda da iyiliği emredip, kötülükten sakındırma, bir kötülük gördüğünde onu eliyle düzeltme anlayışı, buna gücü yetmiyorsa diliyle hiç değilse kalben buğuz etme anlayışı. Öyleyse yarın ki mitingimizin bir tarafı dua olacak, mazlumlara dua, mazlumlar için dua. Bir tarafı beddua olacak, zalimler için 'yaşasın cehennem' çağrısını hep birlikte yapacağız. Dün insan haklarının banisi olduğunu iddia edenlerin bugün katilamlara, darbelere 'katliam, darbe' diyememesi, dünyanın gözü önünde cerayan eden konuları bile ıskalaması bu çifte standardı gösteriyor."
 
Demokrasinin beşiği kabul edilen ülkelerin sınıfta kaldığını kaydeden Gündoğdu, "Dün Kabil'in rolünü devam ettirenler, bugün Kabilliğine devam ediyor. Amerika, Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler ya da başka kurumlar farketmez, bugün bu zulmlere 'dur' demeyeceklerse ne zaman diyecekler. Artık Batı'dan mazlumlar lehine medet ummak, ölü gözünden yaş beklemek gibi bir şey" ifadelerini kullandı.
 
Gündoğdu, yarın saat 16.00'da Sıhhıye meydanına tüm Ankaralıları, Türkiye'nin her tarafından gelebilecek herkesi davet etti.
 
"Yakın tarihte yapacağımız en büyük miting"
 
Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da yarın yapılacak miting ve ortaya koydukları çabaların, Türkiye'nin ve kendilerinin onuruna, haysiyetine ve geleceğine sahip çıkmak anlamı taşıdığını dile getirdi. 
 
Mısır direnişine sahip çıkmayı, kendi geleceklerine sahip çıkmak olarak gördüklerine değinen Arslan, "İnsanlığın öldüğü yerde, insanlığın dirilişine vesile olacak bir mücadeleyi başlatmayı hem onurlu bir mücadele hem de terk edilemez, vazgeçilemez bir görev olarak görüyoruz" dedi. 
 
Mısır'daki darbe karşıtlarının aslında kendilerine yol gösterdiğini bildiren Arslan, şunları söyledi:
 
"Mısır'daki kardeşlerimize ağıt yakmak yerine, Mısır'da kaybettiklerimiz için üzülmek yerine onların dalgalandırdığı bayrağı bütün dünyaya dikmek, bütün dünyaya taşımak bize düşen büyük bir sorumluluktur. Yarınki mitingin sıradan bir miting olmadığını, Ankara'da yakın tarihte yapacağımız en büyük miting olmasını temenni ediyorum. Buradaki 4 örgüt sadece çağrıcı örgüt olarak varız. Ama Ankara'da bütün halkımızı, demokrasiden yana, insan haklarından yana, özgürlüklerden yana, darbelere karşı ve sivil dmeokratik bir Türkiye isteyen herkesin bu mitingde olmasını temmeni ediyorum." 
 
Twitter'da "mazlumlariçinsıhhıyedeyiz" hastangi
 
Mazlum-Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, Mısır'ın seçilmiş tek Cumhurbaşkanı'nın Muhammed Mursi olduğunu vurgulayarak, darbeye darbe denilmesi gerektiğini, Mısır'ın yalnız olmadığını göstermek için Sıhhıye'deki mitingi yapmaya karar verdiklerini söyledi.
 
Ünsal, güçlü bir ses vererek bu katliamları gördüklerini göstermek istediklerini aktaran Ünsal, milletin gözünden kaçırmaya çalıştıkları suçları afişe edeceklerini bildirdi.
 
Sıhhıye mitinginde, dünyaya vereceklari çok önemli bir mesaj olacağına dikkati çeken Ünsal, bugünden itibaren Twitter'da "mazlumlariçinsıhhıyedeyiz" şeklinde bir hastang oluşturduklarını ve Twitter kullanıcılarının buna destek vermelerini istedi.
 
Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan da özellikle Mısır ve Suriye'dekilerin kurtuluşu için miting yaptıklarına kaydetti. 
 
"Nerede bir Müslüman varsa kan ve göz yaşına boğulmuş durumdadır" diyen Turhan, "Dernek olarak basın açıklamaları, gıyabi cenaze namazlarıyla biz onların yanında olduğumuzu gösterdik. Şu an Türkiye genelinde bütün şubelerimiz, yarın Ankara'ya akın edecekler. İnşallah yarınki mitingimiz öncelikle Mısırımızın ve tüm mazlum coğrafyalarının kurtuluşuna vesile olacak bir miting olacak" diye konuştu. 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim