• BIST 9693.46
  • Altın 2506.054
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.7401
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Miroğlu: Parlamenter sistemi savunmanın, statükoyu savunmaktan farkı yok

Miroğlu: Parlamenter sistemi savunmanın, statükoyu savunmaktan farkı yok
AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, partisinin Kocaeli İl teşkilatı tarafından düzenlenen, Teşkilat Eğitim Programı'na katıldı.

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, partisinin Kocaeli İl teşkilatı tarafından düzenlenen, Teşkilat Eğitim Programı'na katıldı. Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi konulu eğitimini veren Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, "Demokrasinin iki yolu vardır. Bu yol ya parlamenter sistemdir ya da başkanlık sistemi. Benim de hayatımın 20-22 yılı siyasal yasaklarla geçti. Bu ülkede insan onuru çok kırıldı. Siyasi kimliği nedeniyle, dini nedeniyle, kendi fikirleri nedeniyle kırıldı, kadınlarımızın onuru kırıldı. Yeni anayasayı ancak AK Parti yapacak. Gönül isterdi ki diğer partiler de anayasa metnine katılsın. Yeni anayasamız olacaksa sadece AK Parti'nin eliyle olmasın. Başkanlık sistemi güçler ayrılığını zayıflatacak diyorlar, hayır tam aksine güçler ayrılığı daha da güçlendirecektir. Bu başkanlık sistemini cumhurbaşkanı başlatmadı, halk başlattı. Başkanlık sistemini Türkiye'nin ihtiyaçları doğrultusunda Meclis'e getirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

'PARLAMENTER SİSTEMİ SAVUNMANIN, STATÜKOYU SAVUNMAKTAN FARKI YOK'

Miroğlu konuşmasının devamında, "Kürtler "Seni başkan yaptırmayacağız" sloganını hiç anlamadılar. HDP'ye oy verenler bile anlayamadılar. Parlamenter sistemi savunmanın Statükoyu savunmaktan farkı yok. Parlamenter sisteminin günahlarına hiç girmeyelim. Parlamentel sistemin yol açtığı olumsuzlara rağmen mücadelemiz devam ediyor. 12 Eylül anayasasında değişiklik yapılsa da hala o Anayasa ile yönetiliyoruz. 12 Eylül anayasası değiştirilmeli. Yeni Anayasa İnsan onurunu korumalı. Biz yeni anayasa metninde insan onurunu kırılmaması için uğraşıyoruz. Onuru kırılan insanların izleri silinmeli, 12 Eylül anayasası ile yönetilemeyiz. Artık yeni anayasımızı yapmalıyız. Türkiye 2071'li yıllara hangi sistemle, hangi vesayet sistemleriyle girecek. 12 Eylül Anayasası Kenan Evrenin Cumhurbaşkanlığını güçlendirilmesi için yapılan bir anayasa, bunu devam ettirmeyeceğiz. Artık bu sistemi değiştirmenin zamanı gelmiştir. Bizim ihtiyacımız yeni bir anayasa. Türkiye'nin üniter yapısı ne olacak? diye düşünülüyor. Biz milli ve yerli bir başkanlık sistemi istiyoruz. AK Parti Türkiye'yi 2071'li yıllara taşıyacak tek partidir." dedi.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim