• BIST 9079.97
  • Altın 2324.229
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9268
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Miniklere süt dağıtıldı

Miniklere süt dağıtıldı
Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen Okul Sütü Projesi kapsamında...

Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen Okul Sütü Projesi kapsamında Kırıkkale'deki öğrencilere süt dağıtımı yapıldı.

Ulusal Süt Konseyi iş birliğiyle yürütülen program kapsamında, Yavuz Selim İlkokulu'nda tören düzenlendi. Törende konuşan Vali Ali Kolat, il genelindeki ilk ve anaokullarında haftanın üç günü öğrencilere okul sütü dağıtımı yapmaya başladıklarını söyledi. Projenin özellikle gelişim çağındaki çocuklar için çok önemli olduğuna işaret eden Vali Kolat, gelecek nesillere yapılacak yatırım anlamında ülke adına bir kazanç olduğunu, projenin uzun yıllar başarıyla devam etmesi temennisinde bulundu.

Vali Kolat, "Biliyorsunuz Tarım Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın müşterek yürüttüğü süt projesi çerçevesince anaokulu, anasınıfı ve ilköğretim okullarına haftada 3 gün süt dağıtımının bu yılki startını vermiş olduk. 20 bin öğrencimiz bu sütten istifade etmektedir. Bu güzel bir uygulama, gerçekten de çocuklarımızın sağlıklı beslenmesi açısından süt uygulaması oldukça yerinde ve çok da kabul gördü. Biz de burada bu devam eden uygulamayı tekrar ikinci yarı yılda da başlatmış oluyoruz. Bu sayede daha güçlü oluyoruz." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin ise söz konusu sütlerin sağlıklı bir şekilde depolanması konusunda gerekli tüm tedbirlerin alındığını, toplam 126 okulda 16 bin 828 öğrenciye haftanın üç günü süt dağıtımı yaptıklarını açıkladı. Çetin, etkinliğin, çocukların ve gençlerin sağlıklı yetişip sağlıklı bir hayat sürmeleri ve bunu alışkanlık haline getirmeleri, ayrıca doğumdan itibaren alınan ilk besin olan süt, başta gelişme çağındaki çocuklara, hamilelere, emzirenlere ve yaşlılara olmak üzere 7'den 70'e herkesin vücudu için gerekli olan bütün besinleri dengeli olarak içinde bulunduran vazgeçilmez bir besin kaynağı olduğundan ve süt tüketimini artırarak herkese örnek olmak için düzenlendiğini belirtti.

Miniklere süt dağıtıldı

Miniklere süt dağıtıldı

Miniklere süt dağıtıldı

Miniklere süt dağıtıldı

Miniklere süt dağıtıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim