• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Miniklerden Belediyeye Atık Yağ Ziyareti

Miniklerden Belediyeye Atık Yağ Ziyareti
Adıyaman Korucular Anaokulu, atık yağların doğaya salınmasının önüne geçmek için başlatılan "Çevreci Minikler Çevremizi Koruyor" projesine destek...

Adıyaman Korucular Anaokulu, atık yağların doğaya salınmasının önüne geçmek için başlatılan "Çevreci Minikler Çevremizi Koruyor" projesine destek veren Adıyaman Belediyesi'ne teşekkür ziyaretinde bulunuldu.

Korucular Anaokulu Müdürü Ayşe Sevinç, öğretmen ve öğrenciler ile birlikte Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı Sait Kutlu'yu ziyaret etti.

Adıyaman Belediyesi, İl Milli eğitim Müdürlüğü ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol sonrası Korucular Anaokulu tarafından atık yağ projesi yürütüldü.

Projeye destek veren Adıyaman Belediyesi'ni ziyaret eden Korucular Anaokulu Müdürü Ayşe Sevinç ile okul yöneticilerinin, çevreye duyarlılık göstermek ve bilinçli bireyler ile toplum oluşturabilmek amacıyla hazırladıkları belirterek, "Öğrencilerimizi, velilerimizi ve halkımızı bitkisel atık yağların çevreye zararları hakkında bilinçlendirmek için "Çevreci Minikler Çevremizi Koruyor" sloganı ile işbirliği protokolünü hazırladık. Bu proje ile çocuklarda doğaya ve çevreye merak uyandırmayı, onları bilinçlendirmeyi, küçük yaşta doğa ve çevre bilincini aşılamayı, sorumluluk almalarını sağlamayı hedefliyoruz. Çünkü biliyoruz ki, kızartma amacıyla kullanılan yağlar defalarca kullanıldığında polar sayıları yükselir ve kanserojen madde haline gelir. Kullanılmış yağ kesinlikle bekletilip tekrar kullanılmamalıdır. Bekleyen yağın peroksit değeri yükselerek oksitlenir ve bağışıklık sistemine zarar verebilmektedir. Kızartmalarda kullanılan bitkisel yağların tekrar kullanılması mide ve kolon kanseri gibi hastalıklara sebep olmakla birlikte, kalp-damar hastalıklarına yakalanma riskini büyük ölçüde arttırabilmektedir" dedi.

Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı Sait Kutlu ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, atık yağların doğaya atılmasının etkilerinin telafi edilemeyecek boyutlarda olduğunu ifade etti.

Kutlu, Adıyaman Belediyesi olarak bu projeye her türlü desteği vermeye devam edeceklerini kaydetti.

Miniklerden Belediyeye Atık Yağ Ziyareti

Miniklerden Belediyeye Atık Yağ Ziyareti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim