• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Minikler ‘yerli malı’ kutlamasıyla bilinçlendi

Minikler ‘yerli malı’ kutlamasıyla bilinçlendi
Şehitkamil Belediyesi Mithat Paşa Aile Merkezi anasınıfı öğrencileri, tüm yurtta kutlanan "Yerli Malı Haftası" kapsamında etkinlik düzenledi.

Şehitkamil Belediyesi Mithat Paşa Aile Merkezi anasınıfı öğrencileri, tüm yurtta kutlanan "Yerli Malı Haftası" kapsamında etkinlik düzenledi. Özellikle meyveleri daha yakından tanıyan anasınıfı öğrencileri; dans ederek, şiir okuyarak ve şarkı söyleyerek keyifli bir gün yaşadı.

Resmi adıyla "Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası" olan "Yerli Malı Haftası" 12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye'deki tüm okullarda olduğu gibi Şehitkamil'de de coşkuyla kutlanıyor. Şehitkamil Belediyesi Mithat Paşa Aile Merkezinde eğitim gören ana sınıfı öğrencileri, "Yerli Malı Haftası" dolayısıyla kutlama programı gerçekleştirdi. Anasınıfı öğrencileri, "Yerli Malı Haftası" konulu şiirler okudu, şarkılar söyledi. Minik öğrenciler, çalınan neşeli şarkılar eşliğinde dans ettiler ve birlikte oynadılar. Farklı meyvelerle süslenen miniklerin mutlulukları yüzlerine yansıdı.

Bilinçli tüketici yetiştiriliyor

Yerli tüketimin bilinçli olarak arttırılması amacıyla kutlanan "Yerli Malı Haftası" etkinlikleri kapsamında Mithat Paşa Aile Merkezi ana sınıfı öğrencilerine, tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın önemi anlatıldı. Anasınıfı öğretmenleri; "yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı" sloganıyla tutum, yatırım, Türk malları konularında öğrencilere bilgi verdi ve miniklerin yerli malını kullanma konusunda bilinçli bireyler olarak yetişmelerine katkı sağladı. Ana sınıfı öğretmenleri; minikleri, sağlıklı beslenmeleri konusunda bilgilendirerek uyardı.

"Özel günümüzü en iyi şekilde kutlamaya çalıştık"

Şehitkamil Belediyesi Mithat Paşa Aile Merkezi Anasınıfı Öğretmeni, gerçekleştirilen etkinliğe ilişkin bilgi verdi. Ayşegül Kazmacı, "Aile merkezimizde Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası'nı öğrencilerimiz ile birlikte bu özel günümüzü kutladık. Çocuklarımızın; Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası'nı en iyi şekilde değerlendirmesi, bilinçlenmesi için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimizin gayretli katılımıyla bu özel günümüzü en iyi şekilde kutlamaya çalıştık" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim