• BIST 9792.56
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

Minikler, kalplerini engelliler için açtı

Minikler, kalplerini engelliler için açtı
Engellilerin yaşadıkları zorlukların vatandaşlar tarafından bilinmesi ve bu konuda toplumun bilinçlendirilmesi amacıyla oluşturulan Engelliler Destek Programı...

Engellilerin yaşadıkları zorlukların vatandaşlar tarafından bilinmesi ve bu konuda toplumun bilinçlendirilmesi amacıyla oluşturulan Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

İlkokul, ortaokul ve lise seviyesinde kompozisyon, şiir ile resim alanında yapılan yarışmada dereceye giren öğrenciler, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı tarafından altınla ödüllendirildi. Öğrencileri tek tek tebrik eden Başkan Saygılı, şiir alanında birinci olan öğrencilerden yazdıkları şiirlerini dinledi. Daha sonra ödülleri takdim eden Saygılı, "Yavrularımızın hepsi birer emek vermişler, inşallah karşılığını alacaklar. Ailelerimiz için de gurur verici bir ortam." dedi.

EDES programı kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda geçtiğimiz aylar içerisinde engelli parkuru kurduklarını belirten Saygılı, "Yapmış olduğumuz bu parkura çeşitli engeller koyarak onların günlük hayatta karşılaştıkları zorlukları vatandaşlara göstermek istedik. Bizim amacımız daha bilinçli bir toplumun oluşmasını sağlamaktır. Engellilerimizin yaşadıkları zorlukları göz önüne serebilmek ve kendi kendimize empati yapabilmek için bu proje büyük önem arz ediyor." şeklinde konuştu.

Resim alanında birinci Şehitler İlkokulu öğrencisi Nergis Mustafa Yeva, ikinci Özel Gazi İlkokulu öğrencisi Ennur Begüm Akdemir, üçüncü Tınaz İlkokulu öğrencisi Zehra Çağlıoğlu. Şiir alanında birinci Kale Ortaokulu Ömer Köseci, ikinci Namık Kemal Ortaokulu Begüm Buse, üçüncü Muhittin Ardahan Ortaokulu Esma Arslan, kompozisyon alanında birinci Alişen İğde Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Zeynep Duran, ikinci Kırıkkale Anadolu Lisesi öğrencisi Beyza Nur Akbal, üçüncü ise Kırıkkale Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi İlayda Karabayır oldu.

Minikler, kalplerini engelliler için açtı

Minikler, kalplerini engelliler için açtı

Minikler, kalplerini engelliler için açtı

Minikler, kalplerini engelliler için açtı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim