• BIST 9639.99
  • Altın 2477.673
  • Dolar 32.4931
  • Euro 34.6107
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Minikler 23 Nisan Coşkusunu Bilim Ve Eğlence İle Kutladı

Minikler 23 Nisan Coşkusunu Bilim Ve Eğlence İle Kutladı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği Eğitim ve Eğlence Fuarı bayram coşkusuna anlam kattı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği Eğitim ve Eğlence Fuarı bayram coşkusuna anlam kattı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, düzenlendiği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği Eğitim ve Eğlence Fuarı ile 23 Nisan coşkusuna damga vurdu. Kocaelili çocuklar, 23 Nisan sabahı bayramlarını kutlamak için fuarın ikinci gününde de etkinliklerin merkezi olan Kocaeli Merkezi'ne koştu. Her yaştan çocuk ellerinde Türk bayraklarla Bilim Merkezi içindeki etkinliklere katılarak kendilerine armağan edilen bu büyük bayramı gönüllerince kutladı.

Büyükşehir Belediyesi her yıl düzenlediği 23 Nisan kutlamalarını bu yıl "Bilim ve Çocuk" Temasıyla ele aldı. Bu nedenle etkinliklerin merkezi de Kocaeli Bilim Merkezi olarak belirlendi. 22 Nisan Cuma günü başlayan 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği Eğitim ve Eğlence Fuarı, bayram günü olan 23 Nisan Cumartesi günü de çocukların sesleriyle dolup taştı.

Geleceğin emanetçileri olan çocuklar fuarın ikinci gününde Bilim Merkezi içindeki atölyelerde birbirinden eğlenceli deneyler gerçekleştirdi. Çocuklar, güneş panelinin çalışma sisteminden, hidrojenik yakıt kullanımını içeren elektroliz deneyine ve matematik şifreleme yöntemine kadar zor gibi görünen konuları eğlenceli bir yolla öğrendi. Ayrıca yine stantlarda zeka oyunları oynayan çocuklar kriptoloji ile ilgili farkındalık çalışmalarına katıldı.

Binlerce yıl önce yaşamış dinozorlar da yine Bilim Merkezi'ne gelen çocukların ilgi odağı oldu. Arttırılmış gerçeklik uygulaması ile tarihin derinliklerinde kaybolan çocuklar dinozorlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bilim Sahnesi'nde ise Alternaif Roman Tiyatro Kulubü oyuncuları "Zamansız Misafir" adlı bir oyun sahneledi. Çocuklar, zaman makinesiyle geçmiş ve geleceğe yolculuğu anlatan oyunu ilgiyle izledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim