• BIST 9051.7
  • Altın 2298.322
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.1126
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Minik Yüreklerden Anlamlı Davranış

Minik Yüreklerden Anlamlı Davranış
Van'daki Cemil Yörük İlkokulu'nun anasınıfı öğrencileri, "Hayvanları seviyorum, besliyorum" projesi kapsamında parklara barınak ile yem ve su kapları...

Van'daki Cemil Yörük İlkokulu'nun anasınıfı öğrencileri, "Hayvanları seviyorum, besliyorum" projesi kapsamında parklara barınak ile yem ve su kapları bıraktı.

İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Cemil Yörük İlkokulu'nun anasınıfı öğrencileri, "Hayvanları seviyorum, besliyorum" projesi çerçevesinde 7 parka barınak ile yem ve su kapları bıraktı. Barınak ve kapların parklara bırakılması programına katılan Okul Müdürü Suat Deniz, çocukların hayvan sevgisini öğrenmeleri ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir projenin hazırlandığını belirterek, "Okul adına bu projeyi bugün uygulamaya başladık. Proje kapsamında, il merkezindeki 7 parka öğrencilerle beraber hem kedilerin kullanabilecekleri barınak hem de sürekli su ve yem kaplarını dolu halde bırakıyoruz. Ayrıca düzenli olarak bunun takibini de yapacağız. Hem aç kalan sokak hayvanların bakımını sağlamak hem de tüm halkta bilinç oluşturmak amacıyla hazırlanmış bir çalışma. Ben projede emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Anasınıfı Öğretmeni Tuğçe Usta ise, çocuklarda sokak hayvanlarıyla ilgili farkındalık ve çevre bilinci oluşturmak amacıyla böyle bir projenin hazırlandığını ifade ederek, "Çünkü bu bilincin okulöncesinde geliştiğini düşünüyoruz. Burada, çocukların insan dışında bir canlının yaşamasına saygı duymasını amaçlıyoruz. Bu konuda farkındalık oluşturmak istedik ve bu nedenle böyle bir proje hazırladık" ifadelerini kullandı.

Projede kullanılan malzemenin atık materyallerden oluştuğuna vurgu yapan Usta, "Projemizin asıl güzel tarafı, genellikle geri dönüşüm malzemeleri ile atık materyalleri kullandık ve hepsi çocuklarımızın el emeği. Projeyi hazırlarken çocuklarımıza sürekli hayvanların üşümemesi gerektiğini, onların insanlar gibi dertlerini anlatamadıkları için aç kaldıklarını, diğer canlılar gibi barınma ve yemek ihtiyaçları olduğunu, ama bunları bizim gibi dile getiremediğini söyledik ve çok keyifle hazırladık. Onlar içinde bir farkındalık oluşturduğumuzu düşünüyorum. Bize bu konuda destek olan Van Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile YYÜ Kedi Evi Müdür Yardımcısı Yardımcı Doç. Dr. Cumali Özkan'a teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Minik öğrenciler ise, hayvanların üşümemesi ve aç kalmaması gerektiğine vurgu yaparak, "Artık kedi ve köpekler üşümeyecek, aç kalmayacaklar" dediler.

Minik Yüreklerden Anlamlı Davranış

Minik Yüreklerden Anlamlı Davranış

Minik Yüreklerden Anlamlı Davranış

Minik Yüreklerden Anlamlı Davranış

Minik Yüreklerden Anlamlı Davranış

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim