• BIST 9126.46
  • Altın 2324.175
  • Dolar 32.3577
  • Euro 35.0008
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Minik Yasemin Kanserli Ağabeyine Can Katacak

Minik Yasemin Kanserli Ağabeyine Can Katacak
Kahramanmaraş'ta yaşayan Ali Can ve Türkan Yıldız Can çiftinin 10 günlük kızları Yasemin, ilik kanseri olan 9 yaşındaki ağabeyi Yunus Emre'nin yaşama...

Kahramanmaraş'ta yaşayan Ali Can ve Türkan Yıldız Can çiftinin 10 günlük kızları Yasemin, ilik kanseri olan 9 yaşındaki ağabeyi Yunus Emre'nin yaşama tutunması için umut oldu.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde yaşayan Ali Can'ın oğlu Yunus Emre Can, ilik kanserine karşı mücadele veriyor. Yaklaşık 3 yıldır tedavi gören 9 yaşındaki Yunus Emre'ye ilik nakli gerekiyor. Bunun için üvey annesi Türkan Yıldız Can, doktorların da tavsiyesiyle eşiyle beraber hamilelik kararı aldı. Yunus Emre'yi hayatta tutmak amacıyla böyle bir yola başvuran Can çiftinin 10 gün önce Ankara'da Yasemin isminde bir kız çocuğu dünyaya geldi. 6 ay sonra yapılacak kontrollerin ardından minik Yasemin'den doku örneği alınacak, doku eşleşmesi sağlanması durumunda ise Yunus Emre'ye ilik nakli yapılacak. Anne Türkan Yıldız Can, çocuk yaşta amansız bir hastalığın pençesine düşen Yunus Emre'yi üvey annesi olmasına rağmen öz evladından ayırmıyor.

"KARDEŞİMİ ÇOK SEVİYORUM"

Kansere karşı mücadele eden Yunus Emre Can, yeni doğan kardeşini çok sevdiğini söyledi. Fazla arkadaşı olmadığını anlatan Yunus Emre, daha çok kardeşleriyle oynadığını belirtti. Üvey annesinin kendisini Anıtkabir'e götürdüğünü söyleyen Yunus Emre, Anıtkabir'de askerlerden korktuğunu belirterek, "Onlar uzaktan heykel gibi duruyorlar, yanlarına gittiğimde kıpırdadılar, ben de ondan korktum" dedi.

Sağlığına kavuştuğunda babası gibi TIR şoförü olmak istediğini anlatan Yunus Emre, "Ben TIR'ları çok seviyorum. Babamla çok TIR yolculuğuna çıktım, onun için TIR'ları çok seviyorum" diye konuştu.

"YUNUS İÇİN HAMİLE KALDIM"

Yaşadıkları dramı paylaşan anne Türkan Yıldız Can, "Yunus Emre 3 senedir tedavi görüyor, 4 kez ameliyat oldu, son ameliyatı geçen Eylül ayında olmuştu. Sonuç iyi çıkmadı, hastalığı biraz ilerlemiş. Onun için tekrar ışın tedavisi uygulayalım dediler, biz de onun için Ankara'ya geldik. Kızım Yasemin 6 aylık olunca ancak ilik nakli yapılabiliyormuş. Hocalarımız görüşüp durum değerlendirmesi yapacak, ondan sonra verilen karar doğrultusunda gereken ne ise yapılacak" diye konuştu.

"6 AY SONRA NAKİL YAPILACAK"

Yunus Emre'ye gerekli ilik nakli için hamile kaldığını söyleyen Can, "İlik nakli demişlerdi hocalar. Uyar mı uymaz mı bilmiyorum, hocalar karar verdi. Doktorların tavsiyesiyle oldu. İnşallah olur, inşallah Yunus Emre için hayırlısı neyse o olsun. Onun tedavisi için uğraşıyoruz. Hamile kalmamın nedeni de oydu, Yunus Emre'ydi, onun tedavisi içindi. Bebek doğdu, uyar mı uymaz mı bilmiyorum, şuan çok küçük olduğu için hocalar hiçbir şey yapamıyorlar. 6 ay sonra doku örneği alacaklar. 6 aylık olunca tekrar konuşacağız. Yunus Emre şimdi ışın tedavisi alıyor, MR sonuçları iyi çıkmadı. Bu tedavilerden sonra hocalarla tekrar konuşulacak. Bebek 6 aylık olana kadar nakil yapılmayacak, yani 6 aylık olduktan sonra yapılacak. Yunus Emre, koruma amaçlı, yarası vücudunun başka bir yerine sıçramaması için ışın tedavisi ve kemoterapi alıyor" ifadelerini kullandı.

"HER TÜRLÜ ZORLUĞUN ALTINDAN KALKACAK BİR KADINIM"

Maddi sıkıntılar dolayısıyla yeni bir çocuk yapma kararını almanın zorluğunu anlatan Can, "Ben yine de olsun çocuk rızkıyla gelir, haktan hayırlısı dedim. Her şeyin üstesinden gelecek bir kadınım, her zorluğun altından kalkacak bir kadınım, çok güçlü bir yapıya sahibim. Yunus da iyi karşıladı, o da çok seviyor beni, annesini de çok istiyor, annesini de görmek istiyor. Gitti gördü de ama yanında biraz vakit geçirmek istiyor. Anne de buna pek yaklaşmıyor" dedi.

"ALLAH BÖYLE DERDİ DÜŞMANIMIN BAŞINA DAHİ VERMESİN"

Üvey annesi olmasına rağmen Yunus Emre'yi yaşatmak için elinden gelen ne varsa yapacağını belirten Can, "Ben Allah için yapıyorum. Benim de yavrularım var, bu durum benim de başıma gelebilirdi, benim yavrularımın başına da gelebilirdi, benim yavrularım da bu durumda olabilirdi. Giderken herkes ne götürecek? Ben Yunus Emre'ye yardım edersem Allah benim yavrularımı esirgesin diye yapıyorum. Allah böyle derdi düşmanımın başına dahi vermesin, çok zor" ifadelerini kullandı.

"EN BÜYÜK TEMENNİM YUNUS EMRE'NİN SAĞLIĞINA KAVUŞMASI"

Yetkililere ve duyarlı vatandaşlara seslenen Türkan Yıldız Can, şunları söyledi:

"Bize yardım etsinler, kirada oturuyoruz. Kirayı ödeyemiyoruz diye ev sahibi bizi kapıya da koyabilir. Eşim çalışmıyor, Yunus Emre'nin tedavisiyle uğraşıyor. Yetkililerden olsun, hayırseverlerden olsun bize bir yardım eli uzatsınlar. Hadi bizi de boşver, çadırda da olsa otururum ben, sadece Yunus Emre'nin tedavisi için ne gerekiyorsa yapsınlar. Bir an önce Yunus Emre sağlığına kavuşsun. En büyük temennim odur."

Yunus Emre'nin tedavisiyle ilgilendiği için çalışamayan TIR şoförü baba Ali Can ise, eşinin oğlunu öz evladından ayırmadığını ve tedavi süreciyle bizzat ilgilendiğini söyledi.

CAN ÇİFTİNDEN ALTINDAĞ BELEDİYESİ'NE TEŞEKKÜR

Can çifti, kendilerine desteklerini esirgemeyen Altındağ Belediyesi yetkililerine de teşekkürlerini iletti. 23 gündür Hacettepe Üniversitesi Onkoloji Hastanesi'nde ışın tedavisi gören Yunus Emre ve ailesi, Altındağ Belediyesi Anafartalar Konuk Evi'nde kalıyor.

Minik Yasemin Kanserli Ağabeyine Can Katacak

Minik Yasemin Kanserli Ağabeyine Can Katacak

Minik Yasemin Kanserli Ağabeyine Can Katacak

Minik Yasemin Kanserli Ağabeyine Can Katacak

Minik Yasemin Kanserli Ağabeyine Can Katacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim