• BIST 9693.46
  • Altın 2507.469
  • Dolar 32.5758
  • Euro 34.7748
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Minik Vali Kültür Merkezi Yapmak İstediğini Söyledi

Minik Vali Kültür Merkezi Yapmak İstediğini Söyledi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Valilikte devir teslim töreni vardı.1

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Valilikte devir teslim töreni vardı.19 Mayıs İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Ezel Aksoy Vali makamına oturdu. Küçük Vali Düzce'nin kanayan yarasına parmak bastı ve ilk iş olarak Kültür Merkezi yapmak istediğini söyledi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Valilikte devir telsi töreni yapıldı. Vali Ali Fidan koltuğunu 19 Mayıs İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Ezel Aksoy'a devretti. Temsili devir teslim törenine İl Milli Eğitim Müdürü Turan Şahin, 19 Mayıs İlk ve Ortaokul Müdürü Hüdai Demirel, Müdür Yardımcısı Nazmi Bal, 19 Mayıs İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Ezel Aksoy ve Ortaokul 7. sınıf öğrencisi Özfer Caner katıldı.

Vali Ali Fidan'ın koltuğunu devrettiği Ezel Aksoy, Vali olarak Düzce'ye kültür merkezi yapılmasını istedi, geleceğin büyükleri olarak Cumhuriyet'e sahip çıkacaklarını söyledi.

Küçük Vali, "Atatürk'ün bize en büyük mirası Türkiye Cumhuriyeti'dir. Ona sahip çıkacağımıza hiç kimsenin şüphesi olmasın. Dünya'da sadece çocuk bayramı olan ülke bizim ülkemizdir bunun için gurur duyuyorum" dedi.

Ardından Ezel Aksoy Düzce'de yapmak istediklerini sıralayarak şunları söyledi; "Önce kültür merkezi yapardım. Her okulda kütüphane yapardım. Çocuklara kitap okumayı sevdirirdim."

Vali Fidan ise, Atatürk'ün Cumhuriyet'i gençlere ve çocuklara emanet etmesinin aslında onlara olan güveninden kaynaklandığını söylerken, gelecekte bu makamlarda oturacak olan çocuklarla gurur duyduğunu belirtti.

19 Mayıs Ortaokul 7. sınıf öğrencisi Özfer Caner ise, "Çocuklar bir çiçektir" diyerek tüm çocukların bayramını kutladı.

Bir günlük Vali Ezel Aksoy'un Vali Ali Fidan'dan bir de talebi oldu. Aksoy, Vali Fidan'dan okullarını ziyaret etmesini istedi, Fidan bütün okulları ziyaret etmeye çalıştığını söyleyerek 19 Mayıs ilkokulunu da ziyaret edeceği sözünü verdi. Temsili devir teslim törenin sonunda Vali Fidan çocuklara hediyeler sundu.

Minik Vali Kültür Merkezi Yapmak İstediğini Söyledi

Minik Vali Kültür Merkezi Yapmak İstediğini Söyledi

Minik Vali Kültür Merkezi Yapmak İstediğini Söyledi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim