• BIST 8718.11
  • Altın 2244.297
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.1686
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Minik Sahra 15 Temmuz’un resmini çizdi

Minik Sahra 15 Temmuz’un resmini çizdi
Tekirdağ'da, öğretmeninin verdiği ödev üzerinde çalışan küçük Sahra, 15 Temmuz darbe girişiminde gördüklerini bir bir resme döktü.

Tekirdağ'da, öğretmeninin verdiği ödev üzerinde çalışan küçük Sahra, 15 Temmuz darbe girişiminde gördüklerini bir bir resme döktü.

Tekirdağ Süleymanpaşa Özel İdare Ortaokulu öğrencisi Sahra Çoratekin, 15 Temmuz FETÖ'nün darbe girişimini kendi gözünden resmetti. Öğretmeninin kendisine verdiği ödevden yola çıkan 12 yaşındaki Sahra, 15 Temmuz'u yaşayan bir çocuk olarak, o gece ülkenin çektiği acıları daha geniş kapsamlı öğrenmek için internet ortamında da çeşitli araştırmalar yaparak gördüklerini bir bir resme döktü. Minik Sahra, darbe girişiminde insanların çektiği acıların ortasına kahraman şehit Ömer Halis Demir'in de resmini çizerek ödevini tamamladı. Minik Sahra'nın çizdiği 15 Temmuz darbe girişiminin resmini gören ailesi, öğretmen ve okul müdürü hayran kaldı.

"Resimlere ve videolara baktım"

Süleymanpaşa Özel İdare Ortaokulu öğrencisi Sahra Çoratekin, "Resim öğretmenimiz 15 Temmuz ile ilgili resim çizmemizi istedi. Ben de ilk önce internetten bütün resimlere baktım. Olayı iyice anlamaya çalıştım. Biraz da video izledim 15 Temmuz günü neler olduğunu öğrenmek için. Haberlerde de izlemiştim. Bütün resimleri inceleyerek resimlerden olay çıkarmaya başladım. Resmimde cami çizdim. Çünkü camideki imamlar o gün ezan okudular. Caminin önünde de şehir temasını vermek istedim. Boğaz Köprüsü'nü çizdim. Köprüde İstanbul'daki o geceyi temsil etmesi için kullandım" dedi.

"'İnsanları öldür" diyen adamı öldüren adam"

Çizdiği resmin baş karakterdeki kişinin Ömer Halis Demir olduğunu da ifade eden Küçük Sahra, "Ömer Halis Demir, "insanları öldür" diyen adamı öldüren adam. Yani büyük şehidimiz. Yani iyi bir kahraman. Resimdeki diğer kişiler ise Türkiye'yi kurtaran askerler, polisler ve insanlar. Bir çocuk olarak bana her şey tuhaf geliyor. Çünkü bu ülkede yaşıyorlar. Sonra darbe yapıyorlar. Tuhaf ve korkunç. Bir daha böyle bir şey yaşamak, görmek istemiyorum" diye konuştu.

"Her şeyiyle kendi uğraştı"

Sahra Çoratekin'in annesi Sinem Çoratekin ise Sahra'nın bu kadar güzel resim çizeceğini beklemediğini belirterek, "Sahra eve gelip 15 Temmuz konusuyla ilgili resim çizeceğini söyledi. Kendisi araştırmaya başladı. Biz hiç yardım etmedik. Sadece gözlem yaptık. İlk önce Ömer Halis Demir'den başladı. Sonra işte resim büyüdü ve bu hale geldi. Her şeyiyle kendi uğraştı. İki hafta falan sürdü bu resmi çizmesi. Gece 12 buçuğa kadar bu resmi çizmek için uğraş verdi. Sahra çok akıllı bir çocuk. O gece Sahra ve kardeşi çok korkmuştu. Yaşaması belki de bu resmi bu kadar güzel ve anlamlı kıldı. Böyle bir resim çizeceğini düşünmüyordum bu kadar detaylı olacağını" ifadelerine yer verdi.

"Bu durum hem ülkemizi hem de çocuklarımızın geleceğini ilgilendiren bir konu"

Tekirdağ Süleymanpaşa Özel İdare Ortaokulu Müdür Yardımcısı Erdem Zeray ise "Okul yönetimi olarak bir toplantı gerçekleştirdik. 15 Temmuz temalı bir sergi açmayı düşünüyorduk. Resim öğretmenimizle bu konuyu paylaştık ve okul içerisinde duyurumuzu yaptık. Okuldaki öğrencilerimiz de 15 Temmuz temalı resimlerini yapmaya başladılar. Sahra da onlardan biri. Zor bir şey istedik öğrencilerimizden. Ama bu durum hem ülkemizi hem de çocuklarımızın geleceğini ilgilendiren bir konu. Çocuklarımızda demokrasi bilinci oluşması ve yaşanan olayları anlaması için böyle bir tema olması gerekiyordu. İleride böyle bir olay yaşanmaması için bu bilincin kazanmasını istedik. Mesela Sahra ne yaptı? Konuyla ilgili video izledi. Araştırmalar yaptı. Olayı daha iyi anladı. Anladıktan sonra duygu ve düşüncelerini resme döktü. Amacımız da buydu zaten. Öğrencilerimizin yaptığı resimlerden oluşan bir resim sergisi açacağız" dedi.

Minik Sahra 15 Temmuz’un resmini çizdi

Minik Sahra 15 Temmuz’un resmini çizdi

Minik Sahra 15 Temmuz’un resmini çizdi

Minik Sahra 15 Temmuz’un resmini çizdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim