• BIST 9693.46
  • Altın 2507.469
  • Dolar 32.5758
  • Euro 34.7748
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

“Minik Raketler Büyük Hayaller” Projesi

“Minik Raketler Büyük Hayaller” Projesi
Adana Valiliği 2015 SODES Destek Programı kapsamında Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen, Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan...

Adana Valiliği 2015 SODES Destek Programı kapsamında Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen, Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Minik Raketler Büyük Hayaller" projesi kapsamında 23 Nisan İmam Hatip Ortaokulu'nda yapılan tenis kortunun açılışı yapıldı.

Törene, Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Mehmet Çalışkan, Hayati Koca, Kazim Baran, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Hacı Mustafa Erdoğan ve Beyali Özli, Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzetin Aydın, ilçe şube müdürleri, SODES sorumluları, okul yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Projenin içeriği konusunda katılımcılara önemli bilgi veren SODES İl Sorumlusu Sibel Akdemir, Adana'da sportif etkinliklerin düzenlenmesi ve teşvikine yönelik olarak, dezavantajlı bölgelerdeki öğrencilerin spor dalına ulaşmaları konusunda yapılan bu çalışmanın öğrencilere büyük bir imkan sunduğunu belirtti.

Dezavantajlı bölgelerden ilk olarak 9 okulun bu eğitimlerden yararlanacağını belirten Akdemir, toplamda 96 öğrenciye 5'erli gruplar halinde 24 hafta süresince 2 saat tenis eğitimi verileceğini kaydetti.

Ayrıca proje çerçevesinde öğrencilere çeşitli spor malzemelerinin de tedarik edildiğini ifade eden Akdemir, öğrencilerin verilen eğitimlerde başarı göstermeleri için; spor malzemeleri, raket, top, eşofman, tişört ve şapka dağıtımını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Öğrencilerin 23 Nisan İmam Hatip Ortaokulu'na ulaşımları konusunda 4 adet aracın da sağlandığı müjdesini veren Akdemir, "Proje faaliyetleri süresince açılış ve kapanış toplantılarında halkın bilgilendirilmesi sağlanacaktır. Öğrencilerin kente uyumlarını sağlamak amacıyla kurs bitiminde öğrenciler sinemaya götürülecektir. Projenin son iki aylık döneminde öğrenciler arasında tenis turnuvası düzenlenecek ve dereceye giren öğrenciler ödüllendirilecektir. Proje süresince ve bitiminde tenis kortu bölge halkının hizmetine Bakanlığımızın "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında sunulacaktır" dedi.

"BÜYÜK BAŞARILARA ÇOCUKLARIMIZ BURADAN BAŞLAYACAKLAR"

SODES'in bu çalışmasının dezavantajlı bölgelerin kalkındırılması ve geliştirilmesine yönelik bir çalışma olduğunu vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Projelerden Sorumlu Müdür Yardımcısı Mehmet Çalışkan, "Amacına ulaşacak güzel bir proje olduğunu söylemek istiyorum. Spora kazandırdığımız gençlerimizi Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğüne devredeceğiz. İnşallah onlar da geleceğin büyük tenisçileri olacaklar. Ben projenin hazırlanmasında ve sunulmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İnşallah çocuklarımızın önümüzdeki yıllarda buradan başlayarak büyük başarılar elde ettiğini göreceğiz, hepinizi saygıyla selamlıyorum" dedi.

Tenis kortunun açılışının yapılmasının ardından öğrencilere tenis malzemesi dağıtıldı.

Öğrencilerin tenis gösterisinin ardından tören sona erdi.

“Minik Raketler Büyük Hayaller” Projesi

“Minik Raketler Büyük Hayaller” Projesi

“Minik Raketler Büyük Hayaller” Projesi

“Minik Raketler Büyük Hayaller” Projesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim