• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Minik Pehlivanlara Belediye Desteği

Minik Pehlivanlara Belediye Desteği
Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Türkiye genelinde yapılan güreş müsabakalarında takım halinde 5. olan Sındırgı Belediyesi Güreş Takımı'nı...

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Türkiye genelinde yapılan güreş müsabakalarında takım halinde 5. olan Sındırgı Belediyesi Güreş Takımı'nı kabul etti.

Sındırgı Belediyesi Güreş Takımı Hocası Turgay Altıntaş ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Salih Durak'ın da katıldığı ziyarette, Belediye Başkanı Yavaş, oyunculara eşofman takımı hediye etti. Ata sporuna sahip çıktıklarını ifade eden Başkan Yavaş, "Sındırgı'nın tarihi geçmişine dayanan Yağcıbedir halısı olduğu gibi, Ak Pınar Türküsü gibi birde Kırkpınar'da derece yapmış Mehmet Ali Yağcı, Şerif Pehlivan gibi pehlivanları yetiştirmiş bu memlekette ata sporumuza sahip çıkabilmek maksadıyla iki yıldan beri verdiğimiz emek yavaş yavaş sonuçlarını veriyor. Sındırgı'da futbola verdiğimiz önem kadar ata sporuna da önem veriyoruz. En küçüğünden en büyüğüne kadar oluşturduğumuz güreş takımımız Kırkpınar'da boy göstermiş ve aynı zamanda minder de kendini ispatlamış durumda" dedi.

Kapalı spor salonu ihalesinin önümüzdeki ay yapılacağını söyleyen Başkan Yavaş, "O ihale yapıldıktan sonra 1 yıl içerisinde biter aşağı yukarı. 250 kişilik bir tribünü olacak. Orada bu güreşçilerin yetişmesi için bize düşen görev, o gibi ortamlarda sıcak su ilçe merkezinde olduğu için ısınma problemleri de olmayacak. Kışında her mevsimde spor faaliyetleri yapma sadece güreş için değil bayanlarımızın da spor yapmasını sağlayacak ciddi bir ortam olacak. Stadyumun yanında olması, okullara yakın olması açık olan spor tesisinin yanında olması çok daha artı olacak. Bizim yapabileceğimiz maddi ve manevi destektir. Sizlerde teknik olarak bu işte hevesli olduktan sonra el birliğiyle olmayacak bir şey yok. Tekrar eski o güreşin iyi olduğu marka olduğu Sındırgı'yı tekrar kavuşmak hepimizin hayali. İnşallah o hayli gerçekleştirmede kimin ne kadar katkısı varsa, kime ne düşerse o elinden geleni yapacağını inandığım için şimdiden emekleriniz için teşekkür ediyorum" dedi.

Sındırgı Belediyesi Güreş Takımı Hocası Turgay Altıntaş ise 15 öğrenci ile başladıkları güreş takımının hızla geliştiğini ve şuan 61 öğrencinin takıma katıldığını ifade etti. Altıntaş il genelinde birinci olduklarını ve ülke genelinde ise beşinci olduklarını kaydetti.

Minik Pehlivanlara Belediye Desteği

Minik Pehlivanlara Belediye Desteği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim