• BIST 9596.83
  • Altın 2479.762
  • Dolar 32.503
  • Euro 34.6364
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Minik Pehlivan Güreşlerin Maskotu Oldu

Minik Pehlivan Güreşlerin Maskotu Oldu
13. Geleneksel Helvacı Yağlı Pehlivan Güreşleri renkli görüntülere sahne oldu.

13. Geleneksel Helvacı Yağlı Pehlivan Güreşleri renkli görüntülere sahne oldu. Kıspet giyerek çim üzerine çıkan 17 aylık Bilgehan bebek güreşlerin maskotu oldu. Bilgehan, kendi kategorisinde başpehlivan seçildi.

Aliağa Belediyesi tarafından düzenlenen Helvacı Yağlı Pehlivan Güreşleri 32 başpehlivanın katılımıyla gerçekleşti. Kıran kırana mücadelelerin yaşandığı dev organizasyona 17 aylık Bilgehan Acar damga vurdu. Başpehlivanların tanıtımı esnasında giydiği mini kıspetiyle er meydanına inen Bilgehan bebek organizasyonun neşesi oldu. Türkiye'nin en genç cazgırı Şerif Ali Esen, başpehlivanlarla birlikle er meydanına inen Bilgehan bebeği Helvacı'nın geleceğin Kırkpınar şampiyonu olarak anons etti. Güreş severler tarafından ayakta alkışlanan Bilgehan, şölen havasında geçen güreşlerin maskotu oldu. Şirinliğiyle yüzlerde tebessüm bırakan Bilgehan bebek, Türkiye'nin birbirinden ünlü başpehlivanlarıyla birlikte kol bağladı. Pehlivanlar, Bilgehan bebekle birlikte hatıra fotoğrafı çektirmek için sıraya girdi.

BAŞPEHLİVAN SEÇİLDİ

Bilgehan bebek manda derisinden yapılmış özel yapım kıspetiyle tıpkı yetişkin pehlivanlar gibi yağlanarak ve peşrev çekerek er meydanına indi. Ancak karşısına rakip çıkmaya cesaret edemeyince kendi kategorisinde Bilgehan bebek başpehlivan seçildi. 13. Geleneksel Helvacı Yağlı Pehlivan Güreşleri organizasyonunu üstlenen ve Bilgehan bebeğin babası olan eski pehlivanlardan Adil Acar, "ağaç yaşken eğilir" atasözüne atıfta bulunarak, "Bugün ilk defa kıspet giyerek er meydanına inen oğlum Bilgehan organizasyonumuza neşe katmış oldu. Gelecekte tercih mutlaka yine kendisinin olacaktır. Ancak tıpkı ataları ve benim gibi bir pehlivan olacağına canı yürekten inanıyorum. Farkındaysanız Bilgehan bu günkü durumundan çok memnun görünüyor. Onun yerinde başka bir çocuk olsaydı muhtemelen ağlardı" dedi.

BAŞKAN ACAR, BAŞPEHLİVANI SEVDİ

Başpehlivanlığı ilan edildikten sonra tribüne çıkan Bilgehan bebeği, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar da bir süre kucağına alıp sevdi. Minik pehlivanın kendileri için sürpriz olduğunu belirten Acar, "Önceden haberimiz olsaydı bu yiğide özel bir kupa yaptırırdık. Böylelikle geleceğin Kırkpınar şampiyonu da ilk kupasını bizim elimizden almış olurdu" diye konuştu.

Minik Pehlivan Güreşlerin Maskotu Oldu

Minik Pehlivan Güreşlerin Maskotu Oldu

Minik Pehlivan Güreşlerin Maskotu Oldu

Minik Pehlivan Güreşlerin Maskotu Oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim