• BIST 9524.59
  • Altın 2502.881
  • Dolar 32.5995
  • Euro 34.5572
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Minik parmaklar sertifika aldı

Minik parmaklar sertifika aldı
Ankara Yenimahalle Belediyesi, Kent Konseyi işbirliğinde Habitat Derneği ile imzalanan protokol çerçevesinde, Kasım-Aralık 2015 tarihlerinde düzenlenen "Minik...

Ankara Yenimahalle Belediyesi, Kent Konseyi işbirliğinde Habitat Derneği ile imzalanan protokol çerçevesinde, Kasım-Aralık 2015 tarihlerinde düzenlenen "Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor" projesi kapsamında gerçekleştirilen "Kodu Game Lab" eğitimi sona erdi. Eğitime katılan minikler, Katılım Belgelerini Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın elinden aldı.

İlk kez Ankara Yenimahalle'de hayata geçirilen projenin sertifika törenine Yenimahalle Kent Konseyi Başkanı Atila Çınar, Genel Sekreteri Selçuk Sarıkaya, birim müdürlerinin yanı sıra çok sayıda kursiyer ile veli katıldı. Teknolojiyi doğru kullanmanın önemine değinen Başkan Yaşar, projenin çocuklara fayda sağlayacağını söyledi. Eğitimleri tamamlayan çocukların gelecekte bir adım önde olacağını ve yaratıcılığının gelişeceğini dile getiren Yaşar, çocukları başarılarından dolayı tebrik etti.

"Artık kendi oyunumuzu istediğimiz gibi programlayabiliyoruz" diyen minikler, projeden duydukları memnuniyeti dile getirerek teşekkürlerini iletti.

KOD OKURYAZARLIĞI BİLİNCİ YAYILIYOR

Kayıt döneminde de yoğun talep gören projenin eğitimleri, Yenimahalle Kapalı Pazar Yeri ve Sosyal Tesisleri'ndeki dersliklerde Kasım ayında başladı. Eğitmenler bilgisayar destekli dersliklerde, 8-12 yaş arasındaki çocuklara bilgisayar kodu yazmayı, basit programlar yapmayı, yaşlarına uygun ve eğlenceli bir şekilde iki ay süren proje kapsamında öğretti.

Türkiye'de 22 ilde gerçekleştirilen 8 haftalık "Kodu Programlama Dili" eğitimlerinin Yenimahalle'de de başlatılması hem öğrencileri hem de velileri sevindirdi. Proje çocukların yaratıcılığını, bilgisayar becerilerini ve analitik düşünce yeteneklerini geliştirirken onları programcılık ile tanıştırarak kod okuryazarlığı bilincini yayıyor.

YENİ EĞİTİM 16 OCAK'TA

İlki Kasım-Aralık 2015 tarihlerinde düzenlenen "Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor" projesinin eğitimleri 16 Ocak 2016 tarihinde yeniden başlayacak. Talebin yoğun olması nedeniyle devam etmesi planlanan eğitimlerin kayıtları sürüyor.

Minik parmaklar sertifika aldı

Minik parmaklar sertifika aldı

Minik parmaklar sertifika aldı

Minik parmaklar sertifika aldı

Minik parmaklar sertifika aldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim