• BIST 9524.59
  • Altın 2490.091
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.7328
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Minik Öğrenciler, Mabesem’i Ziyaret Etti

Minik Öğrenciler, Mabesem’i Ziyaret Etti
Yakınkent İMKB İlkokulunun ana sınıfı öğrencileri, Malatya Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezi'ni (MABESEM) ziyaret etti.

Yakınkent İMKB İlkokulunun ana sınıfı öğrencileri, Malatya Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezi'ni (MABESEM) ziyaret etti. Öğrenciler, kil şekillendirme kursundan eğlenceli vakit geçirdi.

Her hafta bir ilköğretim okulu tarafından ziyaret edilen MABESEM de öğrenciler hem sosyal faaliyetleri yakından tanıyorlar hem de eğlenceli vakitler geçiriyorlar. Son olarak, öğretmenleri Emine Doğan ve Zeynep Doğan eşliğinde MABESEM" i ziyaret eden öğrenciler, kil şekillendirme ve psikodrama kursuna giderek doyasıya eğlendiler. Öğretmen arkadaşlarının tavsiyeleri üzerine MABESEM'e geldiklerini belirten ana sınıfı öğretmenlerinden Emine Doğan, öğrencilerin görerek daha iyi öğrendiklerini, MABESEM'in de buna önemli katkı sağladığını söyledi. Doğan, "Öğretmen arkadaşlarımızın tavsiyelerinin yanı sıra MABESEM'i internetten de araştırdık. Anaokulumuzdaki 42 öğrencimizle buraya geldik. Öğrencilerimiz kil şekillendirme ve çocuk tiyatrosu kursuna katıldılar. Kil şekillendirmeyle kas gelişimleri sağlanırken, tiyatro ile de sosyal yönleri gelişiyor. En azından bir farkındalık oluşturup öğrencilerimizin görerek yaşamalarını istiyoruz. Çocukları buraya getirdiğimiz zaman velileri de burayı merak edip bize soruyorlar. Biz de velilerimizin çocuklarını buraya getirmeleri yönünde tavsiyelerde bulunuyoruz" diye konuştu.

"ÇOCUKLARIN HAYAL GÜCÜ GELİŞİYOR"

Kil Şekillendirme Öğretmeni Alper Tekin ile Psikodrama Öğretmeni Tuğrul Gökmen Şahin, kursa gelen öğrencilerle yakından ilgilenerek, kursa katılan çocukların merkezde sosyal yönden kendilerini daha da geliştirme fırsatı bulduğunu ifade etti. Çocukların kil şekillendirmesiyle el kaslarının geliştiğini belirten Tekin, "Çocuklar kil şekillendirme sayesinde hayal güçlerini geliştiriyorlar. Kil şekillendirme, ileride müzik aleti çalmak isteyen ve yazı yazmaya başlayacak öğrenciler için de çok faydalı. Çocuklar burada hayal gücü gelişirken, özellikle hiperaktif öğrenciler kil sayesinde enerjilerini boşaltıyorlar" ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin tiyatro ile sosyalleştiklerini ifade eden Psikodrama Öğretmeni Tuğrul Gökmen Şahin ise içine kapanık olan çocukların tiyatroya gelerek kendilerini aştığını söyledi. Şahin, "Özellikle çocuklar tiyatro ile kendini ifade etme, beceri kazanma ve kişisel yeteneklerini ortaya çıkarma anlamında çok büyük özellikler kazanıyorlar. 6-12 yaş grubu öğrenciler için tiyatro eğitimi çok önemli" şeklinde konuştu.

Minik Öğrenciler, Mabesem’i Ziyaret Etti

Minik Öğrenciler, Mabesem’i Ziyaret Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim