• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Minik Motorcular Piste Çıktı

Minik Motorcular Piste Çıktı
Miniklerin motor tutkusu Kaynaşlı'da pekişti. Kaynaşlı Kaymakamlığı, Kaynaşlı Belediyesi ve Türkiye Motorsporları Federasyonu tarafından kurulan parkurunda...

Miniklerin motor tutkusu Kaynaşlı'da pekişti. Kaynaşlı Kaymakamlığı, Kaynaşlı Belediyesi ve Türkiye Motorsporları Federasyonu tarafından kurulan parkurunda motorlarına binen minikler, kurallara uygun olarak motor kullanmayı öğrendiler.

Türkiye'nin en büyük motor pistine ev sahipliği yapan Kaynaşlı bu defa da motor sevdalısı miniklere ev sahipliği yaptı. Kaynaşlı Kaymakamlığı, Kaynaşlı Belediyesi ve Motorsproları Federasyonu ortaklığında yapılan motokros pistinde motor tutkunu minikler hafta sonu, kurallara uygun olarak motor kullanma eğitimi aldı. Uzman motorcular eşliğinde yapılan motor eğitimlerine onlarca çocuk katıldı. Motor kullanma, motor üzerinde manevra yapabilme gibi eğitimleri başarıyla geçen minikler ayrıca motorsporcularının yaptığı basit ve kolay hareketleri yapma imkanı da buldular. Aileleri ile hafta sonunu Kaynaşlı'daki Motor pistinde geçiren miniklerin mutlulukları gözlerine yansıdı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Kaynaşlı Kaymakamı Şenol Koca, 2016 yılının sonuna kadar bin 500 öğrenciyi motorla tanıştıracaklarını belirterek "Yaklaşık 3 ay önce kurulan bu merkezimizde Doğu Avrupa Ekstrem şampiyonası yaptık. Akabinde Türkiye motokros şampiyonası yaptık. Bugün itibariyle de aslında bu işin özü olan eğitimlerimize başladık. İnşallah bugünden itibaren 2016 yılı sonuna kadar 1500 öğrencimizi motosikletle tanıştıracağız. Bunu yaş aralığı öncelikli olarak 7-12 yaş. Hemen akabinde de 12-18 yaş olmak üzere öğrencilerimiz motosikletle tanışacaklar. Trafik eğitimi alacaklar. Onlar arasından seçilen en yetenekleri öğrencilerimizde inşallah bir takım yapıp daha sonrasında eğitimlerinden sonra yarışlara göndereceğiz. Buradaki amacımız 2020 yılına kadar bizi Türkiye'de Avrupa'da ve dünya da temsil edecek motosikletçilerin çıkması" diye konuştu.

Kaynaşlı Belediye başkanı Erol Bayraktar da yapılan parkurda 12 ay gençlere eğitim verme amacında olduklarını belirterek "Bizim amacımız burayı yaparken her zaman dediğim gibi bir yarış ya da iki yarış yapılsın bu olay burada bitsin değil. Biz yılın 12 ayı buradaki gençlerimize burada eğitim vermek. Bizim esas hedefimiz aslında burada madde bağımlılığı oranını ilçemizde ilimizde ülkemize en aza indirmek. İnşallah gelecek yıllarda hem ilçemiz için hem Düzce için hem de ülkemiz için güzel şeyler olacak. İki gündür çocuklar eğitim alıyor. Bölüm bölüm tüm okullarımızdan araçlarımızla çocuklarımızı buraya taşıyoruz. Düne baktığımız zaman hiç motorun gazına dokunmayan çocuklar bugün akrobasi yapma haline geldiler. Bizim amacımız burada en az 4 kişiyi ilçemizden yarışmalara yollamak" diye konuştu.

Minikleri aldığı eğitim hakkında bilgi veren Türkiye Motosiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Akülke, "Türkiye Motosiklet Federasyonunun proje kapsamında olan çocuk eğitimi ve motosikletle tanışma günlerinden bir tanesini Kaynaşlı'da yapıyoruz. Buradaki amacımız çocukları motosikletle tanıştırmak ama bu sene sevindirici bir haberimizde var. Yeşilay ile beraber Kaynaşlı'da eğittiğimiz çocuklarla beraber bir 10 tanesini eğitim Türkiye şampiyonasında yarıştıracağız. Bu kapsamda da 120 çocukla başladığımız elemelerde 20 çocuğa düşeceğiz. 20 çocuktan da en iyilerini bulup 4 tanesini Türkiye şampiyonasında Yeşilay ile beraber şampiyonada göreceksiniz. Buradaki çocuklar motosiklete inanılmaz kabiliyetliler. Dün ve bugün süren eğitimde şuanda 40 tane kendi başına binen artık ileri düzeyde eğitim alabilecek çocuklarımız var. 120 çocukla başladık iki gündür de devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Minik Motorcular Piste Çıktı

Minik Motorcular Piste Çıktı

Minik Motorcular Piste Çıktı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim