• BIST 9493.86
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Minik Kayra Destek Bekliyor

Minik Kayra Destek Bekliyor
BURSA (İHA) – Bursa'nın İnegöl ilçesinde 3 yaşındayken yanlışlıkla içtiği temizlik maddesi nedeniyle iç organları büyük hasar gören 7 yaşındaki...

BURSA (İHA) – Bursa'nın İnegöl ilçesinde 3 yaşındayken yanlışlıkla içtiği temizlik maddesi nedeniyle iç organları büyük hasar gören 7 yaşındaki Kayra Yaman, 4 yılda 30 ameliyat olmasına rağmen sağlığına kavuşamadı.

2010 yılında evinin banyosunda bulduğu temizlik maddesini içtikten sonra fenalaşan ve tedavi altına alınan Kayra, 4 yılda 30 ameliyat geçirdi. Bursa'da iki kez ameliyat edildikten sonra tedavisine Ankara'da Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde devam edilen, burada 28 cerrahi operasyon geçiren Kayra'nın midesinin bir bölümü alındı ve ağız içi, böbrekleri ile diğer organlarına müdahalelerde bulunuldu. Yemek borusu zarar görmesi nedeniyle sağlığına tam olarak kavuşamayan Kayra, yutma refleksi olmadığı için ağız yoluyla değil, karnından beslenmeye devam etti. Türkiye'de ilerleme sağlanan çocuğun tedavisine, ABD'nin Ohio kentindeki Cincinnati Üniversitesi Çocuk Hastanesinde devam edilmesine karar verildi. ABD'de sürecek olan tedavinin giderleri Sağlık Bakanlığınca karşılanan Kayra'nın diğer masrafları, Kaymakamlık tarafından düzenlenen kampanya ve diğer desteklerle sağlandı. Yaklaşık 8 aydır ABD'de tedavi gören ve 25 ameliyat daha geçiren Kayra'nın tedavisinin ne kadar süreceği henüz belirsiz.

Tedavinin süresinin belli olmamasından dolayı Kaymakamlık tarafından başlatılan yardım kampanyası bir yıl daha uzatıldı. Kayra'nın anneannesi Meral Güneş, Kayra'nın tedavisi için yardımseverlerden destek beklediklerini söyledi.

"TEDAVİNİN NE KADAR SÜRECEĞİ DE BELLİ DEĞİL"

Kaymakamlık tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan yardım kampanyasının Mart ayında sona ereceğini ifade eden Kayra'nın anneannesi Meral Güneş, tedavinin ne zaman sona ereceğinin belirsiz olmasından dolayı Kaymakamlığın yardım kampanyasını bir yıl uzattığını belirtti. Üç yaşındayken bilinçsizce korozif madde içimi sonucu yemek borusu, gırtlak ve midesi tahrip olan torunu Kayra'nın tedavisinin Amerika'da devam ettiğini belirten Güneş, "Ankara'da Hacettepe Üniversitesinde 30'u aşkın ameliyat geçiren ve tedavisi olumlu sonuçlanamayan Kayra için Sağlık Bakanlığı ve Milletvekilimiz Hüseyin Şahin'in katkılarıyla Amerika'da Cincinatti Children's Hastanesinde 8 aydır tedavisi devam etmektedir. Burada yaklaşık 25 ameliyat geçirmiş olup, tedavisi halen devam etmektedir. Tedavinin ne kadar süreceği de belli değildir. Amerika'ya gitmeden önceki tedavi sürecinde Kayra'nın bu durumuna duyarlı olan ve yardım eden başta sayın Milletvekilimiz Hüseyin Şahin'e, İnegöl Kaymakamlığı ve Sosyal Yardımlaşma Vakfına, İnegöl Belediyesine, yardım kampanyası açılmasına vesile olan İnegöl Kaymakamı Ali Akça ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Cemil Sönmez İlköğretim Okulu Müdürü Sezanur Avşar'a, kampanyaya destek olan İnegöl ve Türkiye'den hatta yurt dışından hayırsever ve duyarlı vatandaşlarımıza ayrıca yazılı ve görsel basına sonsuz teşekkür ediyorum. Destek olan herkesten Allah razı olsun" dedi.

"KAYRA İÇİN DESTEK BEKLİYORUZ"

Kayra'nın tedavisinin çok ağır ve masraflı olduğunu ifade eden Güneş, "Eşim sanayide işçi olarak çalışmakta, evimiz ise kiradır. Bir oğlum üniversite okumaktadır. Kayra'nın anne-babasının Amerika'da olması nedeniyle onların ev kiralarını da biz ödemekteyiz. Kayra'nın sağlık sigortası için de annesi adına sigorta ödemekteyiz. Gerçekten masrafları ağır olmaktadır. Bu da bizi hem ekonomik hem de psikolojik olarak yormaktadır. Kayra'nın tedavisi sürecinde tedavi giderleri Sağlık Bakanlığı tarafından karşılanmakla birlikte refakatçi ücretleri ve diğer tedavi giderleri için aylık yaklaşık 20 bin TL gibi bir gider oluşmaktadır. Tedavi sürecinin 8 ayı bulması ve devamının ne kadar olacağının bilinmemesi, kampanyada biriken miktarın bitmesine neden olmuştur. İkinci bir kampanya ile tedaviye destek olunması gerekmektedir. İnegöl Kaymakamlığı yardım kampanyasını bir yıl daha uzattı. Duyarlı vatandaşlarımızın bundan önce destek olduğu gibi bundan sonra da destek olacağını umuyor, katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Yardımcı olmak isteyen duyarlı kişilerin İnegöl Kaymakamlığının denetiminde olan bankanın şubesine yardımlarını iletmelerini beklemekteyiz. Bunun haricinde oluşacak hesaplara itibar edilmemesi ve konunun istismar edilmemesini önemle rica ediyorum" şeklinde konuştu.

Minik Kayra Destek Bekliyor

Minik Kayra Destek Bekliyor

Minik Kayra Destek Bekliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim